Glover, Roger

Roger David Glover (* 30. listopadu 1945, Brecon, Wales) je velšský baskytarista a hudební producent, nejvíce známý jako skladetel a basák skupiny Deep Purple.

K Deep Purple se připojil roku 1969. Po čtyřech letech, kdy skupina nahrála nejznámější alba jako např. In Rock nebo Machine Head, opustil Deep Purple a stal se hudebním producentem skupin jako Judas Priest, Nazareth a Elf. Také vydal dvě sólová alba, Butterfly Ballv roce 1974 a Elements v roce 1978. Také se podílel na pěti albech skupiny Rainbow. V roce 1984 nahrál další sólové album Mask. Ještě ten samý rok se připojil k obnoveným Deep Purple, kde působí dodnes.

Převzato z Wikipedie

davca 03/2012

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Glover, 1974 Glover, Roger - The Butterfly Ball and the Grasshopper's Feast
hodnocení/rating Glover, Roger - The Butterfly Ball and the Grasshopper's Feast
0/1
recenze/hodnocení
Glover, 1978 Glover, Roger - Elements
hodnocení/rating Glover, Roger - Elements
0/1
recenze/hodnocení
Glover, 1984 Glover, Roger - Mask
hodnocení/rating Glover, Roger - Mask
0/0
recenze/hodnocení
Glover, 1988 Glover, Roger - Accidentally on Purpose (Gillan & Glover)
hodnocení/rating Glover, Roger - Accidentally on Purpose (Gillan & Glover)
0/0
recenze/hodnocení
Glover, 2002 Glover, Roger - Snapshot
hodnocení/rating Glover, Roger - Snapshot
0/0
recenze/hodnocení
Glover, 2011 Glover, Roger - If Life Was Easy
hodnocení/rating Glover, Roger - If Life Was Easy
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000