Gilmour, David

David Gilmour se narodil se 6. března 1946 jako druhé dítě Douglase a Sylvie Gilmourových.

S Rogerem 'Sydem' Barrettem se potkali jako děti v Cambridge a učili se spolu hrát na kytaru. V roce 1965 strávili léto cestováním po Francii, před tím, než se Syd dal dohromady s Rogerem Watersem, Nickem Masonem a Rickem Wrightem.
David pokračoval v hraní se svou kapelou Jokers Wild. V roce 1967 se připojil k Pink Floyd, původně proto, aby vypomáhal Sydovi, který se stále víc a víc utápěl v osobních problémech. Nicméně se společně s Rogerem Watersem stává vůdčí osobností Pink Floyd, přičemž po odchodu Waterse zcela přebírá taktovku a pod hlavičkou Pink Floyd se podílí na dvou dalších albech.

Natočil také... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Gilmour, 1978 Gilmour, David - David Gilmour
hodnocení/rating Gilmour, David - David Gilmour
4/11
recenze/hodnocení
Gilmour, 1984 Gilmour, David - About Face
hodnocení/rating Gilmour, David - About Face
4/8
recenze/hodnocení
Gilmour, 2002 Gilmour, David - David Gilmour In Concert (DVD)
hodnocení/rating Gilmour, David - David Gilmour In Concert  (DVD)
0/1
recenze/hodnocení
Gilmour, 2006 Gilmour, David - On an Island
hodnocení/rating Gilmour, David - On an Island
6/10
recenze/hodnocení
Gilmour, 2007 Gilmour, David - Remember That Night Live At The Royal Albert Hall (DVD)
hodnocení/rating Gilmour, David - Remember That Night       Live At The Royal Albert Hall (DVD)
0/3
recenze/hodnocení
Gilmour, 2008 Gilmour, David - Live In Gdańsk
hodnocení/rating Gilmour, David - Live In Gdańsk
0/1
recenze/hodnocení
Gilmour, 2015 Gilmour, David - Rattle That Lock
hodnocení/rating Gilmour, David - Rattle That Lock
4/15
recenze/hodnocení
Gilmour, 2017 Gilmour, David - Live at Pompeii - blu-ray
hodnocení/rating Gilmour, David - Live at Pompeii - blu-ray
0/2
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000