Genesis

Skupina vznikla v roce 1967 ze školní skupiny The Garden Wall. Zakládajícími členy byli Peter Gabriel (zpěv, flétna, hoboj), Tony Banks (klávesy), Anthony Phillips (kytara), John Mayhew (bicí) a Mike Rutherford (kytara, basová kytara).

V roce 1970 Mayhewa ve skupině nahradil Phil Collins. V tomtéž roce odešel ze skupiny Phillips, kterého po půlročním hledání nového kytaristy nahradil Steve Hackett. Toto složení bývá označováno za 'klasické', během období 1971-75 vydala kapela klíčová alba Nursery Cryme, Foxtrot, Selling England By The Pound a koncepční dvojalbum The Lamb Lies Down On Broadway. Hudba tohoto období je charakteristická dlouhými instrumentálními sóly, složitou kompozicí a tendencí k experimentování. Během živých... (celý článek)

 

Související kapely/osobnosti: Gabriel, Peter | Collins, Phil | Hackett, Steve

Audio ukázky

Videa



» přidat video

Discografie a recenze

Genesis 1969 Genesis - From Genesis To Revelation
hodnocení/rating Genesis - From Genesis To Revelation
15/16
recenze/hodnocení
Genesis 1970 Genesis - Trespass
hodnocení/rating Genesis - Trespass
24/27
recenze/hodnocení
Genesis 1971 Genesis - Nursery Cryme
hodnocení/rating Genesis - Nursery Cryme
18/23
recenze/hodnocení
Genesis 1972 Genesis - Foxtrot
hodnocení/rating Genesis - Foxtrot
19/30
recenze/hodnocení
Genesis 1972 Genesis - Like a Nun With a Gun (Bootleg)
hodnocení/rating Genesis - Like a Nun With a Gun (Bootleg)
1/1
recenze/hodnocení
Genesis 1973 Genesis - Genesis Live
hodnocení/rating Genesis - Genesis Live
6/8
recenze/hodnocení
Genesis 1973 Genesis - Selling England By The Pound
hodnocení/rating Genesis - Selling England By The Pound
24/24
recenze/hodnocení
Genesis 1973 Genesis - Some of You Are Going To Die
hodnocení/rating Genesis - Some of You Are Going To Die
1/1
recenze/hodnocení
Genesis 1974 Genesis - The Lamb Lies Down On Broadway
hodnocení/rating Genesis - The Lamb Lies Down On Broadway
13/17
recenze/hodnocení
Genesis 1976 Genesis - A Trick Of The Tail
hodnocení/rating Genesis - A Trick Of The Tail
17/21
recenze/hodnocení
Genesis 1976 Genesis - Syria Mosque Pittsburgh
hodnocení/rating Genesis - Syria Mosque Pittsburgh
1/1
recenze/hodnocení
Genesis 1977 Genesis - Wind And Wuthering
hodnocení/rating Genesis - Wind And Wuthering
14/18
recenze/hodnocení
Genesis 1977 Genesis - Seconds Out
hodnocení/rating Genesis - Seconds Out
5/6
recenze/hodnocení
Genesis 1977 Genesis - Spot The Pigeon (EP)
hodnocení/rating Genesis - Spot The Pigeon (EP)
1/2
recenze/hodnocení
Genesis 1978 Genesis - And Then There Were Three...
hodnocení/rating Genesis - And Then There Were Three...
10/14
recenze/hodnocení
Genesis 1980 Genesis - Duke
hodnocení/rating Genesis - Duke
10/14
recenze/hodnocení
Genesis 1981 Genesis - Abacab
hodnocení/rating Genesis - Abacab
13/15
recenze/hodnocení
Genesis 1982 Genesis - Three Sides Live
hodnocení/rating Genesis - Three Sides Live
5/6
recenze/hodnocení
Genesis 1983 Genesis - Genesis
hodnocení/rating Genesis - Genesis
8/10
recenze/hodnocení
Genesis 1986 Genesis - Invisible Touch
hodnocení/rating Genesis - Invisible Touch
8/12
recenze/hodnocení
Genesis 1991 Genesis - We Can´t Dance
hodnocení/rating Genesis - We Can´t Dance
8/10
recenze/hodnocení
Genesis 1992 Genesis - Way We Walk, Vol. 1
hodnocení/rating Genesis - Way We Walk, Vol. 1
2/2
recenze/hodnocení
Genesis 1993 Genesis - Way We Walk, Vol.2
hodnocení/rating Genesis - Way We Walk, Vol.2
2/2
recenze/hodnocení
Genesis 1997 Genesis - Calling All Stations
hodnocení/rating Genesis - Calling All Stations
12/20
recenze/hodnocení
Genesis 1997 Genesis - The Ray Wilson Lost Tracks (Bootleg)
hodnocení/rating Genesis - The Ray Wilson Lost Tracks (Bootleg)
1/2
recenze/hodnocení
Genesis 1998 Genesis - Archive 1967-75
hodnocení/rating Genesis - Archive 1967-75
4/4
recenze/hodnocení
Genesis 1999 Genesis - Turn It On Again - The Hits
hodnocení/rating Genesis - Turn It On Again - The Hits
1/1
recenze/hodnocení
Genesis 2000 Genesis - Archive #2: 1976-1992
hodnocení/rating Genesis - Archive #2: 1976-1992
3/2
recenze/hodnocení
Genesis 2007 Genesis - Turn It On Again The Hits The Tour Edition
hodnocení/rating Genesis - Turn It On Again The Hits The Tour Edition
0/0
recenze/hodnocení
Genesis 2007 Genesis - Live Over Europe 2007
hodnocení/rating Genesis - Live Over Europe 2007
1/1
recenze/hodnocení
Genesis 2007 Genesis - Genesis 1976 - 1982
hodnocení/rating Genesis - Genesis 1976 - 1982
0/1
recenze/hodnocení
Genesis 2008 Genesis - Genesis 1970 - 1975
hodnocení/rating Genesis - Genesis 1970 - 1975
0/2
recenze/hodnocení
Genesis 2009 Genesis - Live in Poland
hodnocení/rating Genesis - Live in Poland
1/1
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000