Gallagher, Rory

Ak by sa niekto spýtal autora tohto článku, kto je jeho najobľúbenejší gitarista, nedostal by jednu odpoveď. Dostal by hneď tri. Jedným z mien by bolo John Cippolina, ktorého zvláštny štýl hrania na gitaru (prstami s trsátkami na banjo) je božský. Druhé meno by bolo Ritchie Blackmore, čo asi nepotrebuje ďalší komentár. A posledné meno ste si všetci prečítali v titulku.

Áno, Rory Gallagher je jeden z najlepších blues rockových gitaristov všetkých čias. Kto iný dokázal produkovať jeden geniálny album za druhým, koncertovať viac ako ľubovoľná skupina, ktorá vám práve napadla, kašľať na single a hity, a predsa sa stať legendárnym?

Začiatky

Rory sa narodil 2. marca 1948 v Ballyshannone. Jeho... (celý článek)

 

Videa



» přidat video

Discografie a recenze

Gallagher, 1969 Gallagher, Rory - Taste – Taste
hodnocení/rating Gallagher, Rory - Taste – Taste
2/2
recenze/hodnocení
Gallagher, 1970 Gallagher, Rory - Taste – On the boards
hodnocení/rating Gallagher, Rory - Taste – On the boards
4/4
recenze/hodnocení
Gallagher, 1971 Gallagher, Rory - Taste – Live at the Isle of Wight
hodnocení/rating Gallagher, Rory - Taste – Live at the Isle of Wight
1/2
recenze/hodnocení
Gallagher, 1971 Gallagher, Rory - Taste – Live
hodnocení/rating Gallagher, Rory - Taste – Live
2/2
recenze/hodnocení
Gallagher, 1971 Gallagher, Rory - Rory Gallagher
hodnocení/rating Gallagher, Rory - Rory Gallagher
1/1
recenze/hodnocení
Gallagher, 1971 Gallagher, Rory - Deuce
hodnocení/rating Gallagher, Rory - Deuce
2/2
recenze/hodnocení
Gallagher, 1972 Gallagher, Rory - Live! In Europe
hodnocení/rating Gallagher, Rory - Live! In Europe
1/2
recenze/hodnocení
Gallagher, 1973 Gallagher, Rory - Blueprint
hodnocení/rating Gallagher, Rory - Blueprint
2/2
recenze/hodnocení
Gallagher, 1973 Gallagher, Rory - Tattoo
hodnocení/rating Gallagher, Rory - Tattoo
2/2
recenze/hodnocení
Gallagher, 1974 Gallagher, Rory - Taste – In the beginning (1967)
hodnocení/rating Gallagher, Rory - Taste – In the beginning (1967)
1/1
recenze/hodnocení
Gallagher, 1974 Gallagher, Rory - Irish Tour '74
hodnocení/rating Gallagher, Rory - Irish Tour '74
1/3
recenze/hodnocení
Gallagher, 1975 Gallagher, Rory - Against the grain
hodnocení/rating Gallagher, Rory - Against the grain
1/1
recenze/hodnocení
Gallagher, 1976 Gallagher, Rory - Calling card
hodnocení/rating Gallagher, Rory - Calling card
2/4
recenze/hodnocení
Gallagher, 1978 Gallagher, Rory - Taste - In concert (Marquee, 25.10.1968)
hodnocení/rating Gallagher, Rory - Taste - In concert  (Marquee, 25.10.1968)
1/1
recenze/hodnocení
Gallagher, 1978 Gallagher, Rory - Photo-Finish
hodnocení/rating Gallagher, Rory - Photo-Finish
1/1
recenze/hodnocení
Gallagher, 1979 Gallagher, Rory - Top priority
hodnocení/rating Gallagher, Rory - Top priority
1/3
recenze/hodnocení
Gallagher, 1980 Gallagher, Rory - Stage struck
hodnocení/rating Gallagher, Rory - Stage struck
1/1
recenze/hodnocení
Gallagher, 1982 Gallagher, Rory - Jinx
hodnocení/rating Gallagher, Rory - Jinx
1/1
recenze/hodnocení
Gallagher, 1987 Gallagher, Rory - Defender
hodnocení/rating Gallagher, Rory - Defender
1/1
recenze/hodnocení
Gallagher, 1990 Gallagher, Rory - Fresh evidence
hodnocení/rating Gallagher, Rory - Fresh evidence
1/1
recenze/hodnocení
Gallagher, 1992 Gallagher, Rory - The G-man bootleg series vol.1 (1973-1978)
hodnocení/rating Gallagher, Rory - The G-man bootleg series vol.1 (1973-1978)
1/1
recenze/hodnocení
Gallagher, 1999 Gallagher, Rory - BBC Sessions (70’s)
hodnocení/rating Gallagher, Rory - BBC Sessions (70’s)
1/1
recenze/hodnocení
Gallagher, 2003 Gallagher, Rory - Meeting with the G-man (1993)
hodnocení/rating Gallagher, Rory - Meeting with the G-man (1993)
1/1
recenze/hodnocení
Gallagher, 2003 Gallagher, Rory - Wheels within wheels
hodnocení/rating Gallagher, Rory - Wheels within wheels
1/1
recenze/hodnocení
Gallagher, 2006 Gallagher, Rory - Live at Montreux (1975,1977,1979, 1985)
hodnocení/rating Gallagher, Rory - Live at Montreux (1975,1977,1979, 1985)
1/2
recenze/hodnocení
Gallagher, 2010 Gallagher, Rory - The Beat Club Sessions
hodnocení/rating Gallagher, Rory - The Beat Club Sessions
0/1
recenze/hodnocení
Gallagher, 2011 Gallagher, Rory - Notes from San Francisco
hodnocení/rating Gallagher, Rory - Notes from San Francisco
1/1
recenze/hodnocení
Gallagher, 2015 Gallagher, Rory - Taste - What's Going On: Live at the Isle of Wight 1970
hodnocení/rating Gallagher, Rory - Taste - What's Going On: Live at the Isle of Wight 1970
1/3
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000