Fruupp

Severoirská skupina Fruupp vznikla koncem roku 1970 v Belfastu, když se dali dohromady kytarista Vince McCusker, klávesista Steven Houston, baskytarista a zpěvák Peter Farrelly a bubeník Martin Foye. Fruupp se nikdy neprosadili mezi světovou extratřídu, hrávali převážně po menších klubech, občas předskakovali kapely jako Genesis nebo Queen.

Svým stylem se blížili právě Genesis gabrielovské éry, i když při troše hledání můžeme najít vlivy dalších velikánů progresivního rocku, jako jsou třeba Yes, Gentle Giant, King Crimson nebo Camel. Tím ale nechci naznačit, že by se jednalo o něčí epigony, Fruupp se snažili o originální projev, v jejich hudbě můžeme vysledovat inspiraci keltskou hudbou i hudbou vážnou.
Prvním,... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Fruupp 1973 Fruupp - Future Legends
hodnocení/rating Fruupp - Future Legends
2/4
recenze/hodnocení
Fruupp 1974 Fruupp - Seven Secrets
hodnocení/rating Fruupp - Seven Secrets
1/2
recenze/hodnocení
Fruupp 1974 Fruupp - The Prince of Heaven's Eyes
hodnocení/rating Fruupp - The Prince of Heaven's Eyes
0/1
recenze/hodnocení
Fruupp 1975 Fruupp - Modern Masquerades
hodnocení/rating Fruupp - Modern Masquerades
0/1
recenze/hodnocení
Fruupp 2004 Fruupp - It's all up now - Anthology
hodnocení/rating Fruupp - It's all up now  - Anthology
1/2
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000