Friedman, Marty

Marty Friedman (nar. 1962) je americký gitarista a skladateľ. Ako hudobník zaujal svojou virtuozitou a technickou zdatnosťou. Vo svojej sólovej tvorbe čerpá z neo-klasického metalu, progresívneho rocku, trash metalu, vážnej hudby a aj ambietnej elektronickej hudby. Je veľmi obľúbený hlavne v Japonsku, kde uvádzal aj televízne hudobné programy.

Jeho hudobné začiatky sú zaznamenané na albumoch v kapelách Shout a Hawaii. Hlavne metalová skupina Hawaii zaznamenala ohlas vo vtedajšej metalovej vlne 80-tých rokov. Oveľa osobitejšou bola kapela Cacophony, v ktorej hral okrem Friedmana aj ďalší gitarový virtuóz neo-klasického metalu Jason Becker. Vydali spolu dva albumy Speed Metal Symphony (1987) a Go Off (1988), z ktorých hlavne prvý menovaný... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Friedman, 1988 Friedman, Marty - Dragon's Kiss
hodnocení/rating Friedman, Marty - Dragon's Kiss
1/1
recenze/hodnocení
Friedman, 1992 Friedman, Marty - Scenes
hodnocení/rating Friedman, Marty - Scenes
1/2
recenze/hodnocení
Friedman, 1995 Friedman, Marty - Introduction
hodnocení/rating Friedman, Marty - Introduction
1/3
recenze/hodnocení
Friedman, 1996 Friedman, Marty - True Obsessions
hodnocení/rating Friedman, Marty - True Obsessions
2/3
recenze/hodnocení
Friedman, 2003 Friedman, Marty - Music For Speeding
hodnocení/rating Friedman, Marty - Music For Speeding
0/0
recenze/hodnocení
Friedman, 2006 Friedman, Marty - Loudspeaker
hodnocení/rating Friedman, Marty - Loudspeaker
0/0
recenze/hodnocení
Friedman, 2008 Friedman, Marty - Future Addict
hodnocení/rating Friedman, Marty - Future Addict
0/0
recenze/hodnocení
Friedman, 2009 Friedman, Marty - Tokyo Jukebox
hodnocení/rating Friedman, Marty - Tokyo Jukebox
0/0
recenze/hodnocení
Friedman, 2010 Friedman, Marty - Bad D.N.A.
hodnocení/rating Friedman, Marty - Bad D.N.A.
0/0
recenze/hodnocení
Friedman, 2011 Friedman, Marty - Tokyo Jukebox 2
hodnocení/rating Friedman, Marty - Tokyo Jukebox 2
0/0
recenze/hodnocení
Friedman, 2014 Friedman, Marty - Inferno
hodnocení/rating Friedman, Marty - Inferno
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000