Forgas Band Phenomena

Forgas Band Phenomena je progresívna fusion/jazz-rocková kapela z Francúzska. Založil ju bubeník Patrick Forgas v druhej polovici 90-tých rokov. Mal za sebou už aj rôzne sólové albumy, no silnela v ňom túžba mať regulárnu kapelu. Na bicie začal hrať ako 18-ročný a v roku 1977 vydal svoj prvý vlastný album Cocktail s členmi francúzskej zeuhl formácie Magma.

Na sklonku 90-tých rokov vydali Forgas Band Phenomena dve štúdiové nahrávky Roue Libre (1997) a Extra-Lucide (1999) vo vydavateľstve Cosmos Music. Obidve diela sú ukážkou špičkového progresívneho jazz-rocku/fusion canterburského strihu. Nechýba samozrejme hromada rytmických zmien a dychovej sekcie podobné tvorbe legendárnych The Soft Machine. Po nich nasleduje dlhá pauza, ktorá... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Forgas 1997 Forgas Band Phenomena - Roue Libre
hodnocení/rating Forgas Band Phenomena - Roue Libre
0/0
recenze/hodnocení
Forgas 1999 Forgas Band Phenomena - Extra-Lucide
hodnocení/rating Forgas Band Phenomena - Extra-Lucide
0/0
recenze/hodnocení
Forgas 2005 Forgas Band Phenomena - Soleil 12 (live)
hodnocení/rating Forgas Band Phenomena - Soleil 12 (live)
0/0
recenze/hodnocení
Forgas 2009 Forgas Band Phenomena - L'Axe du Fou
hodnocení/rating Forgas Band Phenomena - L'Axe du Fou
0/0
recenze/hodnocení
Forgas 2012 Forgas Band Phenomena - Acte V
hodnocení/rating Forgas Band Phenomena - Acte V
0/1
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000