Ford, Robben

Robben Ford je bluesový kytarista, zpěvák a skladatel, který ovšem vyniká v řadě dalších žánrů. Narodil roku 1951 v Kalifornii.

V deseti letech začal hrát na saxofon a ve třinácti na kytaru. S bratry Markem (harmonika) a Patrickem (bicí) měli kapelu Charles Ford Blues Band, kterou pojmenovali na počest svého otce a která natočila dvě bluesová alba.

Později se přidal k legendární kapele Jimmyho Witherspoona a v r. 1974, kdy byl objeven saxofonistou Tomem Scottem, doznala jeho kariéra neočekávaného zvratu. Začal koncertovat a nahrávat se Scottovým jazz fusion bandem L. A. Express. K nim se připojil při doprovázení písničkářky Joni Mitchell - figuroval na jejím turné Court and Spark a podílel se na písních Miles... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Ford, 1976 Ford, Robben - Schizophonic
hodnocení/rating Ford, Robben - Schizophonic
1/1
recenze/hodnocení
Ford, 1979 Ford, Robben - The Inside Story
hodnocení/rating Ford, Robben - The Inside Story
1/1
recenze/hodnocení
Ford, 1988 Ford, Robben - Talk To Your Daughter
hodnocení/rating Ford, Robben - Talk To Your Daughter
1/1
recenze/hodnocení
Ford, 1992 Ford, Robben - Robben Ford and The Blue Line
hodnocení/rating Ford, Robben - Robben Ford and The Blue Line
1/1
recenze/hodnocení
Ford, 1993 Ford, Robben - Mystic Mile
hodnocení/rating Ford, Robben - Mystic Mile
0/0
recenze/hodnocení
Ford, 1995 Ford, Robben - Handful Of Blues
hodnocení/rating Ford, Robben - Handful Of Blues
1/1
recenze/hodnocení
Ford, 1995 Ford, Robben - In San Francisco
hodnocení/rating Ford, Robben - In San Francisco
0/0
recenze/hodnocení
Ford, 1997 Ford, Robben - Tiger Walk
hodnocení/rating Ford, Robben - Tiger Walk
0/0
recenze/hodnocení
Ford, 1999 Ford, Robben - Supernatural
hodnocení/rating Ford, Robben - Supernatural
0/0
recenze/hodnocení
Ford, 2002 Ford, Robben - Blue Moon
hodnocení/rating Ford, Robben - Blue Moon
0/0
recenze/hodnocení
Ford, 2003 Ford, Robben - Keep on Running
hodnocení/rating Ford, Robben - Keep on Running
0/0
recenze/hodnocení
Ford, 2007 Ford, Robben - Truth
hodnocení/rating Ford, Robben - Truth
0/0
recenze/hodnocení
Ford, 2009 Ford, Robben - Soul On Ten
hodnocení/rating Ford, Robben - Soul On Ten
1/1
recenze/hodnocení
Ford, 2013 Ford, Robben - Bringing it back home
hodnocení/rating Ford, Robben - Bringing it back home
0/0
recenze/hodnocení
Ford, 2014 Ford, Robben - A day in Nashville
hodnocení/rating Ford, Robben - A day in Nashville
0/0
recenze/hodnocení
Ford, 2015 Ford, Robben - Into the sun
hodnocení/rating Ford, Robben - Into the sun
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000