Focus

Focus je holandská skupina, ktorú v r.1969 založil Thijs van Leer (s klasickým hudobným vzdelaním pre organ a flautu).

V dobe vydania debutu Focus Plays Focus (alebo In and Out of Focus) (1970), v skupine hrali Thijs van Leer (klávesy, flauta), Jan Akkerman (gitara), Martin Dresden (bas g.) a Hans Cleuver (bicie). Mimo Holandska mal album slabú odozvu, no pomohol vytvoriť aspoň malú základňu fanúšikov.

V r.1971 vydali druhý album s názvom Moving Waves a ten priniesol skupine medzinárodnú slávu. Skladba Hocus Pocus sa stala ich prvým hitom. V septembri r.1971 došlo k personálnym zmenám.

Dvojalbum Focus 3 vydali v r.1972. Van Leer a... (celý článek)

 

Videa



» přidat video

Discografie a recenze

Focus 1970 Focus - In and Out of Focus
hodnocení/rating Focus - In and Out of Focus
2/3
recenze/hodnocení
Focus 1971 Focus - Moving Waves
hodnocení/rating Focus - Moving Waves
3/8
recenze/hodnocení
Focus 1972 Focus - Focus 3
hodnocení/rating Focus - Focus 3
3/5
recenze/hodnocení
Focus 1973 Focus - Live at the Rainbow
hodnocení/rating Focus - Live at the Rainbow
1/2
recenze/hodnocení
Focus 1974 Focus - Hamburger Concerto
hodnocení/rating Focus - Hamburger Concerto
3/4
recenze/hodnocení
Focus 1975 Focus - Mother Focus
hodnocení/rating Focus - Mother Focus
2/2
recenze/hodnocení
Focus 1977 Focus - Ship of Memories
hodnocení/rating Focus - Ship of Memories
1/1
recenze/hodnocení
Focus 1978 Focus - Focus Con Proby
hodnocení/rating Focus - Focus Con Proby
0/1
recenze/hodnocení
Focus 1985 Focus - Jan Akkerman & Thijs Van Leer
hodnocení/rating Focus - Jan Akkerman & Thijs Van Leer
0/0
recenze/hodnocení
Focus 1994 Focus - Hocus Pocus : The Best Of Focus
hodnocení/rating Focus - Hocus Pocus : The Best Of Focus
1/1
recenze/hodnocení
Focus 2002 Focus - Focus 8
hodnocení/rating Focus - Focus 8
1/1
recenze/hodnocení
Focus 2003 Focus - Live In America
hodnocení/rating Focus - Live In America
0/0
recenze/hodnocení
Focus 2004 Focus - Live At The BBC - 1976
hodnocení/rating Focus - Live At The BBC - 1976
0/0
recenze/hodnocení
Focus 2004 Focus - Ultimate Anthology
hodnocení/rating Focus - Ultimate Anthology
1/2
recenze/hodnocení
Focus 2006 Focus - Focus 9 / New Skin
hodnocení/rating Focus - Focus 9 / New Skin
2/2
recenze/hodnocení
Focus 2012 Focus - Focus X
hodnocení/rating Focus - Focus X
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000