Fleetwood Mac

Bluesrockové kvarteto Fleetwood Mac zahajuje své hudební působení v roce 1967 ve složení Peter Green (kytara a zpěv), Jeremy Spencer (kytara a zpěv), Bob Brunning (baskytara) a Mick Fleetwood (bicí. Po dvou měsících opouští kapelu baskytarista Brunning, kterého nahrazuje John McVie. V roce 1970 odcházejí i Green se Spencerem a nový směr dává hudbě Fleetwood Mac zpěvačka Christine McVie.

Po řadě personálních změn dochází v roce 1975 k stabilizaci složení skupiny, kterou v té době tvoří manželé McVieovi s Mickem Fleetwoodem, posíleni o další zpěvačku Stevie Nicks a kytaristu Lindseye Buckinghama. Fleetwood Mac se začíná věnovat tzv. soft rocku, silně ovlivněného folk rockem. Závěr sedmdesátých let zastihuje kapelu na... (celý článek)

 

Videa



» přidat video

Discografie a recenze

Fleetwood 1968 Fleetwood Mac - Peter Green's Fleetwood Mac
hodnocení/rating Fleetwood Mac - Peter Green's Fleetwood Mac
1/1
recenze/hodnocení
Fleetwood 1968 Fleetwood Mac - Mr.Wonderful
hodnocení/rating Fleetwood Mac - Mr.Wonderful
1/1
recenze/hodnocení
Fleetwood 1969 Fleetwood Mac - English Rose
hodnocení/rating Fleetwood Mac - English Rose
0/0
recenze/hodnocení
Fleetwood 1969 Fleetwood Mac - Then Play On
hodnocení/rating Fleetwood Mac - Then Play On
2/4
recenze/hodnocení
Fleetwood 1969 Fleetwood Mac - The Pious Bird of Good Omen
hodnocení/rating Fleetwood Mac - The Pious Bird of Good Omen
0/0
recenze/hodnocení
Fleetwood 1970 Fleetwood Mac - Kiln House
hodnocení/rating Fleetwood Mac - Kiln House
1/1
recenze/hodnocení
Fleetwood 1971 Fleetwood Mac - Future Games
hodnocení/rating Fleetwood Mac - Future Games
1/1
recenze/hodnocení
Fleetwood 1971 Fleetwood Mac - Greatest Hits
hodnocení/rating Fleetwood Mac - Greatest Hits
2/2
recenze/hodnocení
Fleetwood 1972 Fleetwood Mac - Bare Trees
hodnocení/rating Fleetwood Mac - Bare Trees
0/2
recenze/hodnocení
Fleetwood 1973 Fleetwood Mac - Penguin
hodnocení/rating Fleetwood Mac - Penguin
0/0
recenze/hodnocení
Fleetwood 1973 Fleetwood Mac - Mystery To Me
hodnocení/rating Fleetwood Mac - Mystery To Me
0/1
recenze/hodnocení
Fleetwood 1974 Fleetwood Mac - Heroes Are Hard To Find
hodnocení/rating Fleetwood Mac - Heroes Are Hard To Find
0/0
recenze/hodnocení
Fleetwood 1975 Fleetwood Mac - Fleetwood Mac
hodnocení/rating Fleetwood Mac - Fleetwood Mac
1/4
recenze/hodnocení
Fleetwood 1977 Fleetwood Mac - Rumours
hodnocení/rating Fleetwood Mac - Rumours
1/3
recenze/hodnocení
Fleetwood 1979 Fleetwood Mac - Tusk
hodnocení/rating Fleetwood Mac - Tusk
0/2
recenze/hodnocení
Fleetwood 1982 Fleetwood Mac - Mirage
hodnocení/rating Fleetwood Mac - Mirage
1/1
recenze/hodnocení
Fleetwood 1987 Fleetwood Mac - Tango In The Night
hodnocení/rating Fleetwood Mac - Tango In The Night
1/1
recenze/hodnocení
Fleetwood 1990 Fleetwood Mac - Behind The Mask
hodnocení/rating Fleetwood Mac - Behind The Mask
1/1
recenze/hodnocení
Fleetwood 1995 Fleetwood Mac - Time
hodnocení/rating Fleetwood Mac - Time
0/0
recenze/hodnocení
Fleetwood 1997 Fleetwood Mac - The Dance
hodnocení/rating Fleetwood Mac - The Dance
0/0
recenze/hodnocení
Fleetwood 2002 Fleetwood Mac - The Best of Peter Green's Fleetwood Mac
hodnocení/rating Fleetwood Mac - The Best of Peter Green's Fleetwood Mac
0/0
recenze/hodnocení
Fleetwood 2003 Fleetwood Mac - Say You Will
hodnocení/rating Fleetwood Mac - Say You Will
0/0
recenze/hodnocení
Fleetwood 2013 Fleetwood Mac - Extended Play
hodnocení/rating Fleetwood Mac - Extended Play
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000