Flash

Flash je britská progresívne rocková kapela, v ktorej pôsobil Peter Banks.

Koncom leta 1971 ju založil spevák Colin Carter, ktorý si v jenom čísle časopisu Melody Maker prečítal ódu na Petera Banksa. Ten predtým pôsobil v skupinách Yes a Blodwyn Pig, nuž mu zavolal, nech si s ním „zadžemuje“. Vzal so sebou aj klávesáka Tonyho Kayea a už na druhej skúške zbúchali skladbu Small beginnings, s ktorou obehli vydavateľstvá a získali kontrakt so Sovereign (odnož Capitol). Nedalo sa nič robiť, museli sa začať hľadať spoluhráči a vymýšľať názov pre kapelu. Najľahšie bolo získať basáka. Ray Bennett bol kamarátom Billa Bruforda, nuž ho Banks oslovil a bolo. Na bubeníka sa šli pozrieť rovno na koncert. Skupina Jeff Rovena Band... (celý článek)

 

Videa



» přidat video

Discografie a recenze

Flash 1972 Flash - Flash
hodnocení/rating Flash - Flash
4/6
recenze/hodnocení
Flash 1972 Flash - In the can
hodnocení/rating Flash - In the can
1/1
recenze/hodnocení
Flash 1973 Flash - Out of our hands
hodnocení/rating Flash - Out of our hands
0/0
recenze/hodnocení
Flash 1997 Flash - Psychosync
hodnocení/rating Flash - Psychosync
0/0
recenze/hodnocení
Flash 2013 Flash - Flash featuring Ray Bennett & Colin Carter
hodnocení/rating Flash - Flash featuring Ray Bennett & Colin Carter
0/0
recenze/hodnocení
Flash 2013 Flash - In Public (featuring Peter Banks)
hodnocení/rating Flash - In Public (featuring Peter Banks)
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000