Finnegans Wake

Finnegans Wake je RIO-avantgardná kapela z Belgicka, ktorá bola založená v roku 1993. V ich hudbe sa nachádzajú aj prvky canterburskej scény po vzoru skupiny Caravan. Sú však ovplyvnení belgickou RIO legendou Univers Zero. Cieľom bolo vyvinúť hudbu zameranú na odkaz progresívnych 70-tých rokov s vplyvmi folku a jazzu. Skupinu vedie multiinštrumentalista Henry Krutzen, ktorý sa v roku 2001 presťahoval do Brazílie.

Od albumu Yellow (1994) až po Blue (2008) sa dá povedať, že sú to diela s vysokou kvalitou a podobne ich hodnotila aj odborná kritika. S albumami The Bird And The Sky Above (2010) a Red (2011) prichádza zmena a hudba je už priveľmi experimentálna a takmer až chaotická. V počiatkoch bol veľmi platným členom kapely aj klávesák... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Finnegans 1994 Finnegans Wake - Yellow
hodnocení/rating Finnegans Wake - Yellow
0/1
recenze/hodnocení
Finnegans 1996 Finnegans Wake - Green
hodnocení/rating Finnegans Wake - Green
0/1
recenze/hodnocení
Finnegans 2001 Finnegans Wake - Pictures
hodnocení/rating Finnegans Wake - Pictures
1/2
recenze/hodnocení
Finnegans 2004 Finnegans Wake - 4th
hodnocení/rating Finnegans Wake - 4th
1/1
recenze/hodnocení
Finnegans 2008 Finnegans Wake - Blue
hodnocení/rating Finnegans Wake - Blue
1/2
recenze/hodnocení
Finnegans 2010 Finnegans Wake - The Bird And The Sky Above
hodnocení/rating Finnegans Wake - The Bird And The Sky Above
0/0
recenze/hodnocení
Finnegans 2011 Finnegans Wake - Red
hodnocení/rating Finnegans Wake - Red
0/1
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000