Fermata

Fermáta je slovenská jazzrocková a rocková skupina. Názov prevzali z hudobnej teórie, kde fermáta znamená grafické označenie predĺženia určitého tónu alebo pomlčky; miera toho predĺženia nie je presne určená.

Skupina vznikla v r. 1973. Založili ju gitarista František Griglák (bývalý člen skupín Prúdy a Collegium Musicum) a klávesista Tomáš Berka. Počas takmer 40-ročnej existencie skupiny sa v nej vystriedali špičkoví hudobníci, ktorí majú spločné vysokú inštrumentálnu vyspelosť a schopnosť experimentovať.
Prvý album s rovnomenným názvom vyšiel v r. 1975 vo vydavateľstve Opus. Album nahrali Fero Griglák, klávesista Tomáš Berka, bubeník Peter Szapu a basový gitarista Anton Jaro. Týmto debutom sa... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Fermata 1975 Fermata - Fermáta
hodnocení/rating Fermata - Fermáta
5/9
recenze/hodnocení
Fermata 1976 Fermata - Pieseň z hôľ
hodnocení/rating Fermata - Pieseň z hôľ
7/9
recenze/hodnocení
Fermata 1977 Fermata - Huascaran
hodnocení/rating Fermata - Huascaran
10/16
recenze/hodnocení
Fermata 1980 Fermata - Biela planéta
hodnocení/rating Fermata - Biela planéta
2/2
recenze/hodnocení
Fermata 1980 Fermata - Dunajská legenda
hodnocení/rating Fermata - Dunajská legenda
4/4
recenze/hodnocení
Fermata 1981 Fermata - Generation
hodnocení/rating Fermata - Generation
1/1
recenze/hodnocení
Fermata 1984 Fermata - Ad libitum
hodnocení/rating Fermata - Ad libitum
3/5
recenze/hodnocení
Fermata 1991 Fermata - Simile...
hodnocení/rating Fermata - Simile...
2/2
recenze/hodnocení
Fermata 1994 Fermata - Real Time
hodnocení/rating Fermata - Real Time
2/3
recenze/hodnocení
Fermata 1999 Fermata - Fermata X
hodnocení/rating Fermata - Fermata X
2/4
recenze/hodnocení
Fermata 2005 Fermata - Next
hodnocení/rating Fermata - Next
1/1
recenze/hodnocení
Fermata 2007 Fermata - Live v Klube za zrkadlom (DVD)
hodnocení/rating Fermata - Live v Klube za zrkadlom (DVD)
1/1
recenze/hodnocení
Fermata 2007 Fermata - Live v Klube za zrkadlom
hodnocení/rating Fermata - Live v Klube za zrkadlom
1/2
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000