Fairport Convention

Fairport Convention je britská skupina, která byla jako první označena stylovým zařazením jako folkrockový produkt.
Vznikla v roce 1967 ve Farley Chamberlayne u města Winchester v hrabství Hampshire. Založil ji Richard Thompson, Simon Nicol a Ashley Hutchings, kteří za sebou měli folkařskou minulost a zatoužili po novém hudebním vyjádření s aplikací elektrických nástrojů.
Nejprve byli hodně pod vlivem hudby amerického west-coastu a dokonce se o nich v těch časech hovořilo jako o britské odpovědi na kalifornské Jefferson Airplane. Poměrně brzy se ale této nálepky zbavili a dokázali vytvořit osobitý britský model folku, folkrocku anebo elektrického folku. Do jisté míry je to spojovalo se skupinami Steeleye Span, Pentangle, The... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Fairport 1968 Fairport Convention - Fairport Convention
hodnocení/rating Fairport Convention - Fairport Convention
1/2
recenze/hodnocení
Fairport 1969 Fairport Convention - Liege And Lief
hodnocení/rating Fairport Convention - Liege And Lief
3/6
recenze/hodnocení
Fairport 1969 Fairport Convention - What We Did On Our Holidays
hodnocení/rating Fairport Convention - What We Did On Our Holidays
1/2
recenze/hodnocení
Fairport 1969 Fairport Convention - Unhalfbricking
hodnocení/rating Fairport Convention - Unhalfbricking
0/2
recenze/hodnocení
Fairport 1970 Fairport Convention - Full House
hodnocení/rating Fairport Convention - Full House
0/0
recenze/hodnocení
Fairport 1971 Fairport Convention - Angel Delight
hodnocení/rating Fairport Convention - Angel Delight
0/0
recenze/hodnocení
Fairport 1971 Fairport Convention - Babbacombe Lee
hodnocení/rating Fairport Convention - Babbacombe Lee
0/0
recenze/hodnocení
Fairport 1973 Fairport Convention - Rosie
hodnocení/rating Fairport Convention - Rosie
0/0
recenze/hodnocení
Fairport 1973 Fairport Convention - Nine
hodnocení/rating Fairport Convention - Nine
0/0
recenze/hodnocení
Fairport 1974 Fairport Convention - Live Convention
hodnocení/rating Fairport Convention - Live Convention
0/0
recenze/hodnocení
Fairport 1975 Fairport Convention - Rising For The Moon
hodnocení/rating Fairport Convention - Rising For The Moon
1/2
recenze/hodnocení
Fairport 1976 Fairport Convention - Gottle O' Geer
hodnocení/rating Fairport Convention - Gottle O' Geer
0/0
recenze/hodnocení
Fairport 1977 Fairport Convention - The Bunny Bunch Of Roses
hodnocení/rating Fairport Convention - The Bunny Bunch Of Roses
0/0
recenze/hodnocení
Fairport 1977 Fairport Convention - House Full
hodnocení/rating Fairport Convention - House Full
0/0
recenze/hodnocení
Fairport 1978 Fairport Convention - Tipplers Tales
hodnocení/rating Fairport Convention - Tipplers Tales
0/0
recenze/hodnocení
Fairport 1979 Fairport Convention - Farewell, Farewell
hodnocení/rating Fairport Convention - Farewell, Farewell
0/0
recenze/hodnocení
Fairport 1982 Fairport Convention - Mount on the Ledge
hodnocení/rating Fairport Convention - Mount on the Ledge
0/0
recenze/hodnocení
Fairport 1985 Fairport Convention - Gladys' Leap
hodnocení/rating Fairport Convention - Gladys' Leap
0/0
recenze/hodnocení
Fairport 1986 Fairport Convention - Expletive Delighted
hodnocení/rating Fairport Convention - Expletive Delighted
0/0
recenze/hodnocení
Fairport 1989 Fairport Convention - Red And Gold
hodnocení/rating Fairport Convention - Red And Gold
0/0
recenze/hodnocení
Fairport 1990 Fairport Convention - The Five Seasons
hodnocení/rating Fairport Convention - The Five Seasons
0/0
recenze/hodnocení
Fairport 1995 Fairport Convention - Jewel In The Crown
hodnocení/rating Fairport Convention - Jewel In The Crown
0/0
recenze/hodnocení
Fairport 1997 Fairport Convention - Who Knows where the Time Goes?
hodnocení/rating Fairport Convention - Who Knows where the Time Goes?
0/0
recenze/hodnocení
Fairport 1999 Fairport Convention - The Wood And The Wire
hodnocení/rating Fairport Convention - The Wood And The Wire
0/0
recenze/hodnocení
Fairport 2001 Fairport Convention - The 35th Anniversary Album
hodnocení/rating Fairport Convention - The 35th Anniversary Album
0/0
recenze/hodnocení
Fairport 2004 Fairport Convention - Over The Next Hill
hodnocení/rating Fairport Convention - Over The Next Hill
0/0
recenze/hodnocení
Fairport 2007 Fairport Convention - Sense of Occasion
hodnocení/rating Fairport Convention - Sense of Occasion
0/0
recenze/hodnocení
Fairport 2011 Fairport Convention - Festival Bell
hodnocení/rating Fairport Convention - Festival Bell
0/0
recenze/hodnocení
Fairport 2012 Fairport Convention - By Popular Request
hodnocení/rating Fairport Convention - By Popular Request
0/0
recenze/hodnocení
Fairport 2015 Fairport Convention - Myths and Heroes
hodnocení/rating Fairport Convention - Myths and Heroes
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000