Evergrey

Progmetalová kapela ze švédského Gothenburgu, kterou v roce 1995 založili zpěvák a kytarista Tom S. Englund a kytarista Dan Bronell. Od vydání debutového alba The Dark Discovery (1998) prošla sestava Evergrey četnými změnami, v současné době působí ve složení Tom S. Englund (zpěv, kytara), Rikard Zander (klávesy), Marcus Jidell (kytara), Johan Niemann (baskytara) a Hannes Van Dahl (bicí).

Skupina zatím natočila devět studiových alb, přičemž to poslední pod názvem Glorious Collision vyšlo v roce 2011. Za nejlepší album Evergrey je považováno Search of Truth z roku 2001, které se stalo neoficiálním progmetalovým albem roku. Za stylově spřízněné kapely můžeme označit například Tad Morose, D.G.M.,... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Evergrey 1998 Evergrey - The Dark Discovery
hodnocení/rating Evergrey - The Dark Discovery
0/1
recenze/hodnocení
Evergrey 1999 Evergrey - Solitude • Dominance • Tragedy
hodnocení/rating Evergrey - Solitude • Dominance • Tragedy
0/1
recenze/hodnocení
Evergrey 2001 Evergrey - In Search of Truth
hodnocení/rating Evergrey - In Search of Truth
2/2
recenze/hodnocení
Evergrey 2003 Evergrey - Recreation Day
hodnocení/rating Evergrey - Recreation Day
0/1
recenze/hodnocení
Evergrey 2004 Evergrey - The Inner Circle
hodnocení/rating Evergrey - The Inner Circle
4/4
recenze/hodnocení
Evergrey 2004 Evergrey - Solitude • Dominance • Tragedy
hodnocení/rating Evergrey - Solitude • Dominance • Tragedy
0/0
recenze/hodnocení
Evergrey 2004 Evergrey - The Dark Discovery (Special Edition)
hodnocení/rating Evergrey - The Dark Discovery   (Special Edition)
0/0
recenze/hodnocení
Evergrey 2005 Evergrey - A Night to Remember
hodnocení/rating Evergrey - A Night to Remember
1/1
recenze/hodnocení
Evergrey 2006 Evergrey - Monday Morning Apocalypse
hodnocení/rating Evergrey - Monday Morning Apocalypse
0/0
recenze/hodnocení
Evergrey 2008 Evergrey - Torn
hodnocení/rating Evergrey - Torn
0/0
recenze/hodnocení
Evergrey 2011 Evergrey - Glorious Collision
hodnocení/rating Evergrey - Glorious Collision
0/0
recenze/hodnocení
Evergrey 2014 Evergrey - Hymns For The Broken
hodnocení/rating Evergrey - Hymns For The Broken
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000