Epica

Epica je holandská symphonic/prog-metalová kapela založená v roku 2002 gitaristom/skladateľom Markom Jansenom po jeho odchode zo skupiny After Forever. Pôvodne bola na post speváčky vzatá Helena Michaelsen (Trail Of Tears, Imperia), ale krátko nato ju nahradila vtedy ešte neznáma Simone Simons, ktorá sa stala neoddeliteľnou súčasťou imidžu tejto kapely. Ich hudobný štýl má pomerne širokospektrálny charakter. Kombinujú v ňom prvky symfonického gothic-metalu, thrash/death/black-metalu, prog-metalu, power-metalu, folk-metalu a djentu. Do tohto koktejlu pridávajú aj korenisté ingrediencie arabskej a keltskej hudby. Dôležitou súčasťou pri kompozičnom procese sú aj ďalší členovia ako napr. talentovaný klávesák Coen Janssen a hlavný gitarista Isaac... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Epica 2003 Epica - The Phantom Agony
hodnocení/rating Epica - The Phantom Agony
0/0
recenze/hodnocení
Epica 2005 Epica - Consign To Oblivion
hodnocení/rating Epica - Consign To Oblivion
0/0
recenze/hodnocení
Epica 2005 Epica - The Score - An Epic Journey (OST)
hodnocení/rating Epica - The Score - An Epic Journey (OST)
0/0
recenze/hodnocení
Epica 2007 Epica - The Divine Conspiracy
hodnocení/rating Epica - The Divine Conspiracy
0/0
recenze/hodnocení
Epica 2009 Epica - Design Your Universe
hodnocení/rating Epica - Design Your Universe
0/0
recenze/hodnocení
Epica 2012 Epica - Requiem For The Indifferent
hodnocení/rating Epica - Requiem For The Indifferent
0/0
recenze/hodnocení
Epica 2014 Epica - The Quantum Enigma
hodnocení/rating Epica - The Quantum Enigma
0/0
recenze/hodnocení
Epica 2016 Epica - The Holographic Principle
hodnocení/rating Epica - The Holographic Principle
0/0
recenze/hodnocení
Epica 2017 Epica - The Solace System (EP)
hodnocení/rating Epica - The Solace System (EP)
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000