Eno, Brian

Brian Peter George St. John le Baptiste de la Salle Eno (* 15. května 1948), známý jako Brian Eno, je anglický hudebník, producent, skladatel a hudební teoretik. Mimo sólových nahrávek proslul jako úspěšný producent (Talking Heads, Devo, David Bowie,U2). Občas bývá označován jako „otec ambientu“.

První experimentální nahrávky vznikly se skupinami Merchant Taylor’s Simultaneous Cabinet, Maxwell Demon a Scratch Orchestra. V roce 1969 přichází do Londýna, kde se v letech 1971–1973 stává členem skupiny Roxy Music a spolupracuje i s Robertem Wyattem.[1]Po odchodu ze skupiny nahrává ambientní a experimentální sólová alba Another Green World (1975), Discreet Music (1975) a Ambient 1: Music for Airports (1978). Deskou Before and After... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Eno, 1973 Eno, Brian - (No Pussyfooting)
hodnocení/rating Eno, Brian - (No Pussyfooting)
0/1
recenze/hodnocení
Eno, 1974 Eno, Brian - Here Come the Warm Jets
hodnocení/rating Eno, Brian - Here Come the Warm Jets
0/0
recenze/hodnocení
Eno, 1974 Eno, Brian - Taking Tiger Mountain (By Strategy)
hodnocení/rating Eno, Brian - Taking Tiger Mountain (By Strategy)
0/0
recenze/hodnocení
Eno, 1975 Eno, Brian - Another Green World
hodnocení/rating Eno, Brian - Another Green World
1/1
recenze/hodnocení
Eno, 1975 Eno, Brian - Discreet Music
hodnocení/rating Eno, Brian - Discreet Music
0/0
recenze/hodnocení
Eno, 1975 Eno, Brian - Evening Star
hodnocení/rating Eno, Brian - Evening Star
0/0
recenze/hodnocení
Eno, 1977 Eno, Brian - Before and After Science
hodnocení/rating Eno, Brian - Before and After Science
0/0
recenze/hodnocení
Eno, 1978 Eno, Brian - Ambient 1: Music for Airports
hodnocení/rating Eno, Brian - Ambient 1: Music for Airports
1/1
recenze/hodnocení
Eno, 1978 Eno, Brian - Music for Films
hodnocení/rating Eno, Brian - Music for Films
0/1
recenze/hodnocení
Eno, 1978 Eno, Brian - After the Heat (with Dieter Moebius & Hans-Joachim Roedelius)
hodnocení/rating Eno, Brian - After the Heat (with Dieter Moebius & Hans-Joachim Roedelius)
0/0
recenze/hodnocení
Eno, 1981 Eno, Brian - My Life In The Bush Of Ghosts (with David Byrne)
hodnocení/rating Eno, Brian - My Life In The Bush Of Ghosts (with David Byrne)
0/0
recenze/hodnocení
Eno, 1982 Eno, Brian - Ambient 4: On Land
hodnocení/rating Eno, Brian - Ambient 4: On Land
0/0
recenze/hodnocení
Eno, 1983 Eno, Brian - Apollo: Atmospheres and Soundtracks
hodnocení/rating Eno, Brian - Apollo: Atmospheres and Soundtracks
0/0
recenze/hodnocení
Eno, 1983 Eno, Brian - Music for Films Volume 2
hodnocení/rating Eno, Brian - Music for Films Volume 2
0/0
recenze/hodnocení
Eno, 1985 Eno, Brian - Thursday Afternoon
hodnocení/rating Eno, Brian - Thursday Afternoon
0/0
recenze/hodnocení
Eno, 1988 Eno, Brian - Music for Films, Vol. 3
hodnocení/rating Eno, Brian - Music for Films, Vol. 3
0/0
recenze/hodnocení
Eno, 1990 Eno, Brian - Wrong Way Up (with John Cale)
hodnocení/rating Eno, Brian - Wrong Way Up (with John Cale)
0/1
recenze/hodnocení
Eno, 1992 Eno, Brian - Nerve Net
hodnocení/rating Eno, Brian - Nerve Net
0/0
recenze/hodnocení
Eno, 1992 Eno, Brian - The Shutov Assembly
hodnocení/rating Eno, Brian - The Shutov Assembly
0/0
recenze/hodnocení
Eno, 1993 Eno, Brian - Neroli
hodnocení/rating Eno, Brian - Neroli
0/0
recenze/hodnocení
Eno, 1994 Eno, Brian - Headcandy
hodnocení/rating Eno, Brian - Headcandy
0/0
recenze/hodnocení
Eno, 1995 Eno, Brian - Passengers: Original Soundtracks 1
hodnocení/rating Eno, Brian - Passengers: Original Soundtracks 1
0/0
recenze/hodnocení
Eno, 1995 Eno, Brian - Spinner (with Jah Wobble)
hodnocení/rating Eno, Brian - Spinner (with Jah Wobble)
0/0
recenze/hodnocení
Eno, 1997 Eno, Brian - The Drop
hodnocení/rating Eno, Brian - The Drop
0/0
recenze/hodnocení
Eno, 1997 Eno, Brian - Lightness
hodnocení/rating Eno, Brian - Lightness
0/0
recenze/hodnocení
Eno, 1999 Eno, Brian - I Dormienti
hodnocení/rating Eno, Brian - I Dormienti
0/0
recenze/hodnocení
Eno, 1999 Eno, Brian - Kite Stories
hodnocení/rating Eno, Brian - Kite Stories
0/0
recenze/hodnocení
Eno, 2000 Eno, Brian - Music for Civic Recovery Centre
hodnocení/rating Eno, Brian - Music for Civic Recovery Centre
0/0
recenze/hodnocení
Eno, 2001 Eno, Brian - Drawn from Life (with J. Peter Schwalm)
hodnocení/rating Eno, Brian - Drawn from Life (with J. Peter Schwalm)
0/0
recenze/hodnocení
Eno, 2001 Eno, Brian - Compact Forest Proposal
hodnocení/rating Eno, Brian - Compact Forest Proposal
0/0
recenze/hodnocení
Eno, 2003 Eno, Brian - January 07003: Bell Studies For The Clock Of The Long Now
hodnocení/rating Eno, Brian - January 07003: Bell Studies For The Clock Of The Long Now
0/0
recenze/hodnocení
Eno, 2005 Eno, Brian - Another Day on Earth
hodnocení/rating Eno, Brian - Another Day on Earth
0/0
recenze/hodnocení
Eno, 2010 Eno, Brian - Small Craft on a Milk Sea
hodnocení/rating Eno, Brian - Small Craft on a Milk Sea
0/0
recenze/hodnocení
Eno, 2011 Eno, Brian - Drums Between the Bells (with Rick Holland)
hodnocení/rating Eno, Brian - Drums Between the Bells (with Rick Holland)
0/0
recenze/hodnocení
Eno, 2011 Eno, Brian - Panic of Looking (with Rick Holland)
hodnocení/rating Eno, Brian - Panic of Looking (with Rick Holland)
0/0
recenze/hodnocení
Eno, 2012 Eno, Brian - Lux
hodnocení/rating Eno, Brian - Lux
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000