Enid, The

„The Enid stojí medzi definíciou klasickej a rockovej hudby. Hudba skupiny je príliš rocková na to, aby mohla byť nazvaná klasickou a príliš klasická na to, aby mohla byť nazvaná rockovou.“


Nedocenená kapela progresívneho rocku pochádzajúca z Veľkej Británie - The Enid je dieťaťom charizmatického skladateľa, hudobníka, hráča na klávesové nástroje - Roberta Johna Godfreyho, ktorý je dušou a mozgom tejto skupiny. Práve preto nemožno začať inak, ako opisom jeho vstupu do sveta hudby. Robert John Godfrey (nar. 30. 07. 1947) preukazoval už od mladého veku hudobné kvality (už ako 15-ročný zahral komplet Brahmsov koncert), ktoré sa neskôr rozvinuli ešte viac, zdokonalili. V polovici šesťdesiatych rokov navštevoval Finchden... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Enid, 1976 Enid, The - In the region of summer stars
hodnocení/rating Enid, The - In the region of summer stars
0/0
recenze/hodnocení
Enid, 1977 Enid, The - Aerie faerie nonsense
hodnocení/rating Enid, The - Aerie faerie nonsense
0/0
recenze/hodnocení
Enid, 1979 Enid, The - Touch me
hodnocení/rating Enid, The - Touch me
0/0
recenze/hodnocení
Enid, 1980 Enid, The - Six pieces
hodnocení/rating Enid, The - Six pieces
0/0
recenze/hodnocení
Enid, 1983 Enid, The - Live at Hammersmith (vol. 1., 2.)
hodnocení/rating Enid, The - Live at Hammersmith (vol. 1., 2.)
0/1
recenze/hodnocení
Enid, 1983 Enid, The - Something wicked this way comes
hodnocení/rating Enid, The - Something wicked this way comes
0/0
recenze/hodnocení
Enid, 1984 Enid, The - The stand
hodnocení/rating Enid, The - The stand
0/0
recenze/hodnocení
Enid, 1985 Enid, The - The spell
hodnocení/rating Enid, The - The spell
0/0
recenze/hodnocení
Enid, 1986 Enid, The - Salome
hodnocení/rating Enid, The - Salome
0/0
recenze/hodnocení
Enid, 1986 Enid, The - Liverpool live
hodnocení/rating Enid, The - Liverpool live
0/0
recenze/hodnocení
Enid, 1988 Enid, The - The seed and the sower
hodnocení/rating Enid, The - The seed and the sower
0/0
recenze/hodnocení
Enid, 1989 Enid, The - Final noise
hodnocení/rating Enid, The - Final noise
0/0
recenze/hodnocení
Enid, 1994 Enid, The - Tripping the light fantastic
hodnocení/rating Enid, The - Tripping the light fantastic
0/0
recenze/hodnocení
Enid, 1995 Enid, The - Sundialer
hodnocení/rating Enid, The - Sundialer
0/0
recenze/hodnocení
Enid, 1998 Enid, The - White goddes
hodnocení/rating Enid, The - White goddes
0/0
recenze/hodnocení
Enid, 1999 Enid, The - Tears of the sun
hodnocení/rating Enid, The - Tears of the sun
0/0
recenze/hodnocení
Enid, 2004 Enid, The - Something wicked this way comes (DVD)
hodnocení/rating Enid, The - Something wicked this way comes (DVD)
0/0
recenze/hodnocení
Enid, 2009 Enid, The - Arise and shine
hodnocení/rating Enid, The - Arise and shine
0/0
recenze/hodnocení
Enid, 2009 Enid, The - Live at Hammerstmith Odeon (DVD)
hodnocení/rating Enid, The - Live at Hammerstmith Odeon (DVD)
0/0
recenze/hodnocení
Enid, 2010 Enid, The - Journey´s end
hodnocení/rating Enid, The - Journey´s end
0/0
recenze/hodnocení
Enid, 2010 Enid, The - Live at town hall, Birmingham (DVD)
hodnocení/rating Enid, The - Live at town hall, Birmingham (DVD)
0/0
recenze/hodnocení
Enid, 2011 Enid, The - Live at town hall, Birmingham
hodnocení/rating Enid, The - Live at town hall, Birmingham
0/0
recenze/hodnocení
Enid, 2011 Enid, The - Risen
hodnocení/rating Enid, The - Risen
0/0
recenze/hodnocení
Enid, 2012 Enid, The - Live with The City of Birmingham Symphony Orchestra & The Warickshire County Youth Choirs
hodnocení/rating Enid, The - Live with The City of Birmingham Symphony Orchestra & The Warickshire County Youth Choirs
0/0
recenze/hodnocení
Enid, 2012 Enid, The - Shining
hodnocení/rating Enid, The - Shining
0/0
recenze/hodnocení
Enid, 2012 Enid, The - Invicta
hodnocení/rating Enid, The - Invicta
0/0
recenze/hodnocení
Enid, 2014 Enid, The - First light
hodnocení/rating Enid, The - First light
0/0
recenze/hodnocení
Enid, 2014 Enid, The - The Enid en concert á Crescendo (DVD)
hodnocení/rating Enid, The - The Enid en concert á Crescendo (DVD)
0/0
recenze/hodnocení
Enid, 2015 Enid, The - The bridge
hodnocení/rating Enid, The - The bridge
0/0
recenze/hodnocení
Enid, 2015 Enid, The - The Bridge Show, Live at Union Chapel
hodnocení/rating Enid, The - The Bridge Show, Live at Union Chapel
0/1
recenze/hodnocení
Enid, 2016 Enid, The - Dust
hodnocení/rating Enid, The - Dust
1/1
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000