Elephant9

Elephant9 je inštrumentálna jazz-rocková kapela z Nórska. Založili ju v roku 2009 a členmi sú bubeník Thorsten Lofthuis (Shinning), klávesák Stale Storlokken (Supersilent) a basový gitarista Nicolai Haengsle Eilertsen. Ich zvuk je ovplyvnený 70-tými rokmi a výrazným prvkom v ich hudbe je všadeprítomný organ, prípadne jazzovo zafarbený Fender Rhodes. Sú zhruba niekde medzi improvizáciou a kompozíciou, čo robí ich hudbu veľmi energickou a takmer až experimentálnou. Ich tvorba pripomenie kapely typu Emerson Lake and Palmer alebo aj canterburskú scénu zastupujúcu The Soft Machine.

Hneď od začiatku boli pod krídlami známeho nórskeho vydavateľstva Rune Grammofon. Prvé dva albumy DodoVoodoo (2008) a Walk The Nile (2010) zaujali a dostalo sa... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Elephant9 2008 Elephant9 - DodoVoodoo
hodnocení/rating Elephant9 - DodoVoodoo
0/0
recenze/hodnocení
Elephant9 2010 Elephant9 - Walk The Nile
hodnocení/rating Elephant9 - Walk The Nile
0/0
recenze/hodnocení
Elephant9 2011 Elephant9 - Live At The BBC
hodnocení/rating Elephant9 - Live At The BBC
0/0
recenze/hodnocení
Elephant9 2012 Elephant9 - Atlantis
hodnocení/rating Elephant9 - Atlantis
0/0
recenze/hodnocení
Elephant9 2015 Elephant9 - Silver Mountain
hodnocení/rating Elephant9 - Silver Mountain
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000