Edge Of Sanity

Edge Of Sanity bola významná švédska death/prog-metalová kapela založená v roku 1989. Ústrednými postavami v tejto skupine boli - spevák/multiinštrumentalista/skladateľ Dan Swanö a gitarista Andreas Axelsson. Zostava sa postupne rozšírila a druhej gitary sa chopil Sami Nerberg, bicie obsadil Benny Larsson a basu obsluhoval Anders Lindberg. Sú priekopníkmi kríženia death-metalu a black-metalu s progresívnym rockom, spoločne s ich svetoznámymi krajanmi Opeth. Popri rôznorodých projektoch Dana Swana, boli Edge Of Sanity vnímaní ako hlavné pôsobisko tohto muzikanta a dodnes sa jeho meno najviac spája práve s touto kapelou, ktorá do sveta extrémnej metalovej hudby priniesla nový smer.

Spočiatku začínali ako typická švédska death-metalová... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Edge 1991 Edge Of Sanity - Nothing But Death Remains
hodnocení/rating Edge Of Sanity - Nothing But Death Remains
0/0
recenze/hodnocení
Edge 1992 Edge Of Sanity - Unorthodox
hodnocení/rating Edge Of Sanity - Unorthodox
0/0
recenze/hodnocení
Edge 1993 Edge Of Sanity - The Spectral Sorrows
hodnocení/rating Edge Of Sanity - The Spectral Sorrows
0/0
recenze/hodnocení
Edge 1994 Edge Of Sanity - Purgatory Afterglow
hodnocení/rating Edge Of Sanity - Purgatory Afterglow
1/1
recenze/hodnocení
Edge 1996 Edge Of Sanity - Crimson
hodnocení/rating Edge Of Sanity - Crimson
1/2
recenze/hodnocení
Edge 1997 Edge Of Sanity - Infernal
hodnocení/rating Edge Of Sanity - Infernal
0/0
recenze/hodnocení
Edge 1997 Edge Of Sanity - Cryptic
hodnocení/rating Edge Of Sanity - Cryptic
0/0
recenze/hodnocení
Edge 2003 Edge Of Sanity - Crimson II
hodnocení/rating Edge Of Sanity - Crimson II
1/1
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000