Echo & The Bunnymen

Britská post-punková skupina, založená v roce 1978 v Liverpoolu. Původní sestava: Ian McCulloch (vocalist, guitarist), Will Sergeant (guitarist), Les Pattinson (bas player), Pete de Freitas (drumms). Kapela si získala kultovní statut zejména druhým albem Heaven Up Here, které katapultovalo nezávislou formaci do mainstreamu bez jakýchkoli uměleckých kompromisů. Zvuk kapely se vyznačuje silnou rytmikou, zesílenou basou a charakteristickým patetickým zpěvem McCullocha, který silně připomíná hlasový projev Jima Morrisona z The Doors. Ostatně Ray Manzarek si tuto kapelu velmi oblíbil. Struktura skladeb je složitější než v té době obvyklé jednoduché schéma tříminutové písničky s opakovaným refrérenem. McCulloch se v textech zabývá... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Echo 1980 Echo & The Bunnymen - Crocodiles
hodnocení/rating Echo & The Bunnymen - Crocodiles
0/1
recenze/hodnocení
Echo 1981 Echo & The Bunnymen - Heaven Up Here
hodnocení/rating Echo & The Bunnymen - Heaven Up Here
0/1
recenze/hodnocení
Echo 1983 Echo & The Bunnymen - Porcupine
hodnocení/rating Echo & The Bunnymen - Porcupine
0/1
recenze/hodnocení
Echo 1984 Echo & The Bunnymen - Ocean Rain
hodnocení/rating Echo & The Bunnymen - Ocean Rain
0/1
recenze/hodnocení
Echo 1987 Echo & The Bunnymen - Echo & the Bunnymen
hodnocení/rating Echo & The Bunnymen - Echo & the Bunnymen
0/1
recenze/hodnocení
Echo 1990 Echo & The Bunnymen - Reverberation
hodnocení/rating Echo & The Bunnymen - Reverberation
0/1
recenze/hodnocení
Echo 1997 Echo & The Bunnymen - Evergreen
hodnocení/rating Echo & The Bunnymen - Evergreen
0/0
recenze/hodnocení
Echo 1999 Echo & The Bunnymen - What Are You Going to Do with Your Life?
hodnocení/rating Echo & The Bunnymen - What Are You Going to Do with Your Life?
0/0
recenze/hodnocení
Echo 2001 Echo & The Bunnymen - Flowers
hodnocení/rating Echo & The Bunnymen - Flowers
0/0
recenze/hodnocení
Echo 2005 Echo & The Bunnymen - Siberia
hodnocení/rating Echo & The Bunnymen - Siberia
0/0
recenze/hodnocení
Echo 2009 Echo & The Bunnymen - The Fountain
hodnocení/rating Echo & The Bunnymen - The Fountain
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000