Earth & Fire

Holandsko je zemí hudbě zaslíbenou a světu dalo celou řadu špičkových rockových kapel. Za všechny jmenujme aspoň Focus, Golden Earring, Supersister, nebo Ekseption. Jednou z celé řady mnoha těch relativně méně známých je i skupina Earth & Fire. V Haagu, v roce 1968 ji založili bratři Chris (kytara) a Gerard (klapky) Koertsovi, ke kterým se brzy připojili baskytarista Hans Ziech, bubeník Cees Kalis a zpěvačka Manuela "Lysett" Berloth. Jako první se ze zdravotních důvodů rozloučila Manuela a brzy po ní poroučel se i bubeník Kalis. Ovšem náhrada na sebe nenechala dlouho čekat. Na bubenickou stoličku usedl Ton van de Kleij a k mikrofonu se postavila sexy dračice Jerney Kaagman.

Na přelomu šesté a sedmé dekády Earth & natočili několik singlů. "Seasons", "Ruby Is The One" a "Wild And Exciting". Byl to ještě takový ten šedesátkami ovlivněný beat, ale v Holandsku sklidily nebývale velký úspěch a všechny se umístily v Top 5. To kapelu přesvědčilo o tom, že by se při troše snahy uživila muzikou a vykročila na profesionální dráhu. Gerard Koerts rozbil prasátko, koupil si Mellotron a tímto krokem navždy se zapsal do historie holandské rockové hudby. Styl skupiny Earth & Fire se pozvolna a nenásilně proměnil v symfonický prog rock a alba "Song of the Marching Children" (1971) spolu s "Atlantis" (1973) můžeme přiřadit k tomu nejlepšímu, co ze země tulipánů počátkem sedmdesátých let vzešlo. Ještě placka "To the World of the Future" z roku 1975 sklízí poměrně slušnou odezvu, ale pak už se tvorba skupiny začala nenávratně ubírat směrem k nablýskané pop music. Její nejznámější šlágr - "Weekend" - je sice docela fajn, ale s původní tvorbou kapely nemá už vůbec nic společného.

Earth & Fire natáčeli docela pravidelně, v roce 1982 to byla už osmá studiovka, ale pak přišel konec. Pokusem o comeback byla deska "Phoenix" z roku 1989, ale na ní nefiguroval již nikdo z původní sestavy a dala by se tak považovat spíš za sólové album zpěvačky Jerney Kaagman. A od té doby je ticho po pěšině...

Zdroj progarchives.com a oficiální stránky skupiny.

Snake 15.09.2015... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Earth 1970 Earth & Fire - Earth & Fire
hodnocení/rating Earth & Fire - Earth & Fire
1/1
recenze/hodnocení
Earth 1971 Earth & Fire - Song of the Marching Children
hodnocení/rating Earth & Fire -  Song of the Marching Children
1/3
recenze/hodnocení
Earth 1973 Earth & Fire - Atlantis
hodnocení/rating Earth & Fire - Atlantis
1/2
recenze/hodnocení
Earth 1975 Earth & Fire - To the World of the Future
hodnocení/rating Earth & Fire - To the World of the Future
0/0
recenze/hodnocení
Earth 1977 Earth & Fire - Gate to Infinity
hodnocení/rating Earth & Fire - Gate to Infinity
0/0
recenze/hodnocení
Earth 1980 Earth & Fire - Reality Fills Fantasy
hodnocení/rating Earth & Fire - Reality Fills Fantasy
0/0
recenze/hodnocení
Earth 1981 Earth & Fire - Andromeda Girl
hodnocení/rating Earth & Fire - Andromeda Girl
0/0
recenze/hodnocení
Earth 1982 Earth & Fire - In a State of Flux
hodnocení/rating Earth & Fire - In a State of Flux
0/0
recenze/hodnocení
Earth 1989 Earth & Fire - Phoenix
hodnocení/rating Earth & Fire - Phoenix
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000