Dredg

Americká skupina Dredg vzniká v roku 1993 v Los Gatos v Kalifornii. Jej štýl je zmesou alternatívneho, experimentálneho a progresívneho rocku. Jej členmi sú spevák Gavin Hayes, gitarista Mark Engels, basák Drew Roulette a bubeník Dino Campanella.

Na strednej škole v Los Gatos začali spolu hrať Engels a Campanella. Po jej skončení sa k nim pripojili starší priatelia Hayes a Roulette. Meno skupiny Dredg je odvodené z anglického „dredge“ čo znamená rozširovanie alebo prehlbovanie plavebných kanálov na vodných tokoch ako aj zariadenia na túto činnosť.

Dredg nahráva a vydáva svoj prvý originálny materiál na EP Conscious v roku 1996. V roku 1997 vydávajú ďalšie EP Orph. Pomaly si budujú meno v oblasti San... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Dredg 1996 Dredg - Conscious
hodnocení/rating Dredg - Conscious
0/0
recenze/hodnocení
Dredg 1997 Dredg - Orph
hodnocení/rating Dredg - Orph
0/0
recenze/hodnocení
Dredg 2001 Dredg - Leitmotif
hodnocení/rating Dredg - Leitmotif
0/0
recenze/hodnocení
Dredg 2002 Dredg - El Cielo
hodnocení/rating Dredg - El Cielo
0/1
recenze/hodnocení
Dredg 2005 Dredg - Catch Without Arms
hodnocení/rating Dredg - Catch Without Arms
0/1
recenze/hodnocení
Dredg 2006 Dredg - Live at the Fillmore
hodnocení/rating Dredg - Live at the Fillmore
0/0
recenze/hodnocení
Dredg 2009 Dredg - The Pariah, The Parrot, The Delusion
hodnocení/rating Dredg - The Pariah, The Parrot, The Delusion
0/1
recenze/hodnocení
Dredg 2011 Dredg - Chuckles and Mr. Squeezy
hodnocení/rating Dredg - Chuckles and Mr. Squeezy
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000