Dream Theater

Dream Theater je americka skupina, hrajúca progresívny metal.

Začiatky (1985-1989)

FORMOVANIE SKUPINY

Skupina Dream Theater (dalej len DT) vznikla v r.1985 v Massachusetts, kde gitarista John Petrucci, basgitarista John Myung a bubeník Mike Portnoy študovali na Berklee College of Music. Pôvodný názov si dali Majesty. Začínali s cover skladbami skupín Rush a Iron Maiden. Petrucci požiadal bývalého spolužiaka Kevina Moorea (klávesy), aby sa k nim pridal. Potom vzali do skupiny Chrisa Collinsa, sólového speváka. Zrušili štúdium a rozhodli sa naplno koncentrovat na ich vlastnú hudbu. Na začiatku r. 1986 hrali v New Yorku a okolí. Vtedy nahrali demo skladby, vyšli s názvom Majesty Demos. V novembri 1986 vyhodili Chrisa... (celý článek)

 

Související kapely/osobnosti: Petrucci, John | Liquid Tension Experiment

Videa



» přidat video

Discografie a recenze

Dream 1989 Dream Theater - When Dream And Day Unite
hodnocení/rating Dream Theater - When Dream And Day Unite
9/13
recenze/hodnocení
Dream 1992 Dream Theater - Images And Words
hodnocení/rating Dream Theater - Images And Words
12/19
recenze/hodnocení
Dream 1992 Dream Theater - Another Day (single)
hodnocení/rating Dream Theater - Another Day (single)
0/0
recenze/hodnocení
Dream 1993 Dream Theater - Live At The Marquee
hodnocení/rating Dream Theater - Live At The Marquee
2/5
recenze/hodnocení
Dream 1994 Dream Theater - Awake
hodnocení/rating Dream Theater - Awake
13/15
recenze/hodnocení
Dream 1995 Dream Theater - A Change Of Seasons (EP)
hodnocení/rating Dream Theater - A Change Of Seasons (EP)
5/5
recenze/hodnocení
Dream 1997 Dream Theater - Falling To Infinity
hodnocení/rating Dream Theater - Falling To Infinity
18/21
recenze/hodnocení
Dream 1998 Dream Theater - Once In A LIVEtime
hodnocení/rating Dream Theater - Once In A LIVEtime
2/2
recenze/hodnocení
Dream 1999 Dream Theater - Metropolis Pt. 2: Scenes From A Memory
hodnocení/rating Dream Theater - Metropolis Pt. 2: Scenes From A Memory
17/22
recenze/hodnocení
Dream 2000 Dream Theater - Through Her Eyes (single)
hodnocení/rating Dream Theater - Through Her Eyes (single)
1/1
recenze/hodnocení
Dream 2001 Dream Theater - Live Scenes From New York
hodnocení/rating Dream Theater - Live Scenes From New York
1/2
recenze/hodnocení
Dream 2002 Dream Theater - Six Degrees of Inner Turbulence
hodnocení/rating Dream Theater - Six Degrees of Inner Turbulence
12/11
recenze/hodnocení
Dream 2003 Dream Theater - Train Of Thought
hodnocení/rating Dream Theater - Train Of Thought
19/15
recenze/hodnocení
Dream 2003 Dream Theater - The Number Of The Beast
hodnocení/rating Dream Theater - The Number Of The Beast
2/2
recenze/hodnocení
Dream 2004 Dream Theater - Live At Budokan
hodnocení/rating Dream Theater - Live At Budokan
4/5
recenze/hodnocení
Dream 2005 Dream Theater - Octavarium
hodnocení/rating Dream Theater - Octavarium
18/18
recenze/hodnocení
Dream 2006 Dream Theater - Score - 20th Anniversary World Tour (Live with The Octavarium Orchestra)
hodnocení/rating Dream Theater - Score - 20th Anniversary World Tour (Live with The Octavarium Orchestra)
6/5
recenze/hodnocení
Dream 2007 Dream Theater - Systematic Chaos
hodnocení/rating Dream Theater - Systematic Chaos
21/21
recenze/hodnocení
Dream 2008 Dream Theater - Chaos in Motion 2007/2008
hodnocení/rating Dream Theater - Chaos in Motion 2007/2008
2/2
recenze/hodnocení
Dream 2008 Dream Theater - Greatest Hit (...And 21 Other Pretty Cool Songs)
hodnocení/rating Dream Theater - Greatest Hit (...And 21 Other Pretty Cool Songs)
0/0
recenze/hodnocení
Dream 2009 Dream Theater - Black Clouds & Silver Linings
hodnocení/rating Dream Theater - Black Clouds & Silver Linings
12/15
recenze/hodnocení
Dream 2011 Dream Theater - A Dramatic Turn Of Events
hodnocení/rating Dream Theater - A Dramatic Turn Of Events
9/15
recenze/hodnocení
Dream 2013 Dream Theater - Dream Theater
hodnocení/rating Dream Theater - Dream Theater
6/10
recenze/hodnocení
Dream 2013 Dream Theater - Live At Luna Park
hodnocení/rating Dream Theater - Live At Luna Park
0/0
recenze/hodnocení
Dream 2016 Dream Theater - The Astonishing
hodnocení/rating Dream Theater - The Astonishing
6/11
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000