Doors, The

The Doors - americká psychedelická rocková skupina z Los Angeles, založená v roku 1966. Ide o jednu z historicky nejvýznamnejších formácií 60tych rokov a rockovej hudby všeobecne, umelecky výnimočnú, ktorá svojou produkciou ovplyvnila mnoho umelcov v ďalšiu históriu tejto hudobnej sféry.

Stretnutie Jima Morrisona s Rayeom Manzarekom v roku 1965 sa stalo základom pre vznik súboru, ktorého meno bolo inšpirované dielom od Aldousa Huxleyho: Dvere vnímania (The Door Of Perception) a tiež výrok Williama Blakea: „Keď sa dvere vnímania otvoria dokorán, človek uvidí veci v pravej podobe: nekonečné.“

Debutové album nesúce prostý názov "The Doors", vyšlo v januári roku 1967. Dodnes sa zdá byť umelecky najpresvedčivejšou... (celý článek)

 

Audio ukázky

Videa



» přidat video

Discografie a recenze

Doors, 1967 Doors, The - The Doors
hodnocení/rating Doors, The - The Doors
15/20
recenze/hodnocení
Doors, 1967 Doors, The - Strange Days
hodnocení/rating Doors, The - Strange Days
9/12
recenze/hodnocení
Doors, 1968 Doors, The - Waiting For The Sun
hodnocení/rating Doors, The - Waiting For The Sun
6/9
recenze/hodnocení
Doors, 1969 Doors, The - The Soft Parade
hodnocení/rating Doors, The - The Soft Parade
6/8
recenze/hodnocení
Doors, 1970 Doors, The - Morrison Hotel
hodnocení/rating Doors, The - Morrison Hotel
5/8
recenze/hodnocení
Doors, 1970 Doors, The - Absolutely Live
hodnocení/rating Doors, The - Absolutely Live
1/1
recenze/hodnocení
Doors, 1970 Doors, The - 13
hodnocení/rating Doors, The - 13
1/1
recenze/hodnocení
Doors, 1971 Doors, The - L.A. Woman
hodnocení/rating Doors, The - L.A. Woman
7/11
recenze/hodnocení
Doors, 1971 Doors, The - Other Voices
hodnocení/rating Doors, The - Other Voices
2/2
recenze/hodnocení
Doors, 1972 Doors, The - Full Circle
hodnocení/rating Doors, The - Full Circle
3/3
recenze/hodnocení
Doors, 1978 Doors, The - An American Prayer
hodnocení/rating Doors, The - An American Prayer
1/2
recenze/hodnocení
Doors, 1991 Doors, The - In Concert
hodnocení/rating Doors, The - In Concert
0/0
recenze/hodnocení
Doors, 2001 Doors, The - Live In Hollywood Highlights From The Aquarius Performances
hodnocení/rating Doors, The - Live In Hollywood   Highlights From The Aquarius Performances
0/0
recenze/hodnocení
Doors, 2002 Doors, The - Backstage And Dangerous: Private Rehearsal
hodnocení/rating Doors, The - Backstage And Dangerous: Private Rehearsal
1/1
recenze/hodnocení
Doors, 2003 Doors, The - Live in Hollywood - New Year's Eve [The Doors of the 21st Century]
hodnocení/rating Doors, The - Live in Hollywood -  New Year's Eve [The Doors of the 21st Century]
1/1
recenze/hodnocení
Doors, 2003 Doors, The - L.A. Woman Live [The Doors Of 21st Century] (DVD)
hodnocení/rating Doors, The - L.A. Woman Live [The Doors Of 21st Century] (DVD)
0/0
recenze/hodnocení
Doors, 2006 Doors, The - Bright Midnight Records: Live in Philadelphia 1970
hodnocení/rating Doors, The - Bright Midnight Records: Live in Philadelphia 1970
1/1
recenze/hodnocení
Doors, 2007 Doors, The - The Doors - The Very Best Of (40th Anniversary Edition) (2CD & DVD)
hodnocení/rating Doors, The - The Doors - The Very Best Of (40th Anniversary Edition) (2CD & DVD)
1/1
recenze/hodnocení
Doors, 2007 Doors, The - Live In Boston
hodnocení/rating Doors, The - Live In Boston
1/1
recenze/hodnocení
Doors, 2008 Doors, The - Live in Pittsburgh 1970
hodnocení/rating Doors, The - Live in Pittsburgh 1970
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000