Donovan

Donovan, celým jménem Donovan Phillip Leitch, je britský písničkář známý jak svým spájením žánrů (od folku přes rock a psychedelii až k jazzu a world music), tak svým silným duchovním zaměřením.

Narodil se 10. května 1946 ve skotském Glasgow do dělnické rodiny. Jeho matka byla katolička, otec protestant a dělník v továrně na automobily Rolls Royce. Jako malý chlapec se Donovan nakazil obrnou. V roce 1955 rodina přesídlila do Hatfieldu v jižní Anglii. Nedlouho poté se Donovan setkal s rock'n'rollem - záhy však objevil Jacka Kerouaka a Allana Ginsberga a stal se beatnikem. Taktéž sympatizoval se členy britské subkultury Mods, ještě více se však zhlédl v příslušnících nastupující folkové generace, mimo jiné např. Joan... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Donovan 1965 Donovan - What's Bin Did and What's Bin Hid
hodnocení/rating Donovan - What's Bin Did and What's Bin Hid
0/0
recenze/hodnocení
Donovan 1965 Donovan - Fairytale
hodnocení/rating Donovan - Fairytale
0/0
recenze/hodnocení
Donovan 1966 Donovan - Sunshine Superman
hodnocení/rating Donovan - Sunshine Superman
0/0
recenze/hodnocení
Donovan 1967 Donovan - Mellow Yellow
hodnocení/rating Donovan - Mellow Yellow
0/0
recenze/hodnocení
Donovan 1967 Donovan - A Gift from a Flower to a Garden
hodnocení/rating Donovan - A Gift from a Flower to a Garden
0/0
recenze/hodnocení
Donovan 1967 Donovan - Donovan in Concert
hodnocení/rating Donovan - Donovan in Concert
0/0
recenze/hodnocení
Donovan 1968 Donovan - The Hurdy Gurdy Man
hodnocení/rating Donovan - The Hurdy Gurdy Man
0/0
recenze/hodnocení
Donovan 1969 Donovan - Barabajagal
hodnocení/rating Donovan - Barabajagal
0/0
recenze/hodnocení
Donovan 1970 Donovan - Open Road
hodnocení/rating Donovan - Open Road
0/0
recenze/hodnocení
Donovan 1971 Donovan - H.M.S. Donovan
hodnocení/rating Donovan - H.M.S. Donovan
0/0
recenze/hodnocení
Donovan 1973 Donovan - Cosmic Wheels
hodnocení/rating Donovan - Cosmic Wheels
0/0
recenze/hodnocení
Donovan 1973 Donovan - Live In Japan: Spring Tour 1973
hodnocení/rating Donovan - Live In Japan: Spring Tour 1973
0/0
recenze/hodnocení
Donovan 1973 Donovan - Essence To Essence
hodnocení/rating Donovan - Essence To Essence
0/0
recenze/hodnocení
Donovan 1974 Donovan - 7-Tease
hodnocení/rating Donovan - 7-Tease
0/0
recenze/hodnocení
Donovan 1976 Donovan - Slow Down World
hodnocení/rating Donovan - Slow Down World
0/0
recenze/hodnocení
Donovan 1977 Donovan - Donovan
hodnocení/rating Donovan - Donovan
0/0
recenze/hodnocení
Donovan 1980 Donovan - Neutronica
hodnocení/rating Donovan - Neutronica
0/0
recenze/hodnocení
Donovan 1981 Donovan - Love Is Only Feeling
hodnocení/rating Donovan - Love Is Only Feeling
0/0
recenze/hodnocení
Donovan 1984 Donovan - Lady of the Stars
hodnocení/rating Donovan - Lady of the Stars
0/0
recenze/hodnocení
Donovan 1990 Donovan - Rising
hodnocení/rating Donovan - Rising
0/0
recenze/hodnocení
Donovan 1993 Donovan - One Night in Time
hodnocení/rating Donovan - One Night in Time
0/0
recenze/hodnocení
Donovan 1996 Donovan - Sutras
hodnocení/rating Donovan - Sutras
1/1
recenze/hodnocení
Donovan 2001 Donovan - Rising Again
hodnocení/rating Donovan - Rising Again
0/0
recenze/hodnocení
Donovan 2001 Donovan - Greatest Hits Live: Vancouver 1986
hodnocení/rating Donovan - Greatest Hits Live: Vancouver 1986
0/0
recenze/hodnocení
Donovan 2002 Donovan - Pied Piper
hodnocení/rating Donovan - Pied Piper
0/0
recenze/hodnocení
Donovan 2004 Donovan - Sixty Four
hodnocení/rating Donovan - Sixty Four
0/0
recenze/hodnocení
Donovan 2004 Donovan - Brother Sun, Sister Moon
hodnocení/rating Donovan - Brother Sun, Sister Moon
0/0
recenze/hodnocení
Donovan 2004 Donovan - Beat Cafe
hodnocení/rating Donovan - Beat Cafe
0/0
recenze/hodnocení
Donovan 2005 Donovan - Try for the Sun: The Journey of Donovan
hodnocení/rating Donovan - Try for the Sun: The Journey of Donovan
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000