Dio

Když zpěvák Ronnie James Dio v roce 1982 zakládal kapelu, kterou pojmenoval podle svého příjmení, nebyl to žádný začátečník. Jako čerstvý čtyřicátník se na hudební scéně pohyboval úctyhodných 25 let. Během této doby vystřídal dnes několik neznámých spolků. Většina rockerů jej zaregistrovala až jako baskytaristu a zpěváka u blues rockového spolku Elf. Tam si ho i všimli členové Deep Purple, se kterými Ronnie příští léta přicházel do osobního i pracovního kontaktu v různých podobách.
Po odchodu R. Blackmora a založení Rainbow nabrala hudební kariéra R. J. Dia obrátky. Přijal místo u Rainbow a v roce 1979 přestoupil do stáje Black Sabbath. S oběma těmito soubory natočil několik nezapomenutelných desek.
Po... (celý článek)

 

Videa



» přidat video

Discografie a recenze

Dio 1983 Dio - Holy Diver
hodnocení/rating Dio - Holy Diver
2/6
recenze/hodnocení
Dio 1984 Dio - The Last In Line
hodnocení/rating Dio - The Last In Line
2/3
recenze/hodnocení
Dio 1985 Dio - Sacred Heart
hodnocení/rating Dio - Sacred Heart
1/3
recenze/hodnocení
Dio 1986 Dio - Intermission
hodnocení/rating Dio - Intermission
1/1
recenze/hodnocení
Dio 1986 Dio - The Dio E.P.
hodnocení/rating Dio - The Dio E.P.
1/2
recenze/hodnocení
Dio 1987 Dio - Dream Evil
hodnocení/rating Dio - Dream Evil
5/6
recenze/hodnocení
Dio 1990 Dio - Lock Up The Wolves
hodnocení/rating Dio - Lock Up The Wolves
2/3
recenze/hodnocení
Dio 1992 Dio - Diamonds - The Best Of Dio
hodnocení/rating Dio - Diamonds - The Best Of Dio
2/2
recenze/hodnocení
Dio 1993 Dio - Strange Highways
hodnocení/rating Dio - Strange Highways
2/4
recenze/hodnocení
Dio 1996 Dio - Angry Machines
hodnocení/rating Dio - Angry Machines
1/2
recenze/hodnocení
Dio 1997 Dio - Anthology
hodnocení/rating Dio - Anthology
1/1
recenze/hodnocení
Dio 1998 Dio - Inferno - The Last In Live
hodnocení/rating Dio - Inferno - The Last In Live
1/2
recenze/hodnocení
Dio 2000 Dio - Magica
hodnocení/rating Dio - Magica
1/5
recenze/hodnocení
Dio 2001 Dio - Anthology - Volume Two
hodnocení/rating Dio - Anthology - Volume Two
0/0
recenze/hodnocení
Dio 2002 Dio - Killing the Dragon
hodnocení/rating Dio - Killing the Dragon
2/3
recenze/hodnocení
Dio 2003 Dio - Stand Up And Shout - The Anthology
hodnocení/rating Dio - Stand Up And Shout - The Anthology
0/0
recenze/hodnocení
Dio 2004 Dio - Master Of The Moon
hodnocení/rating Dio - Master Of The Moon
0/2
recenze/hodnocení
Dio 2005 Dio - Evil Or Divine: Live in New York City
hodnocení/rating Dio - Evil Or Divine: Live in New York City
0/0
recenze/hodnocení
Dio 2006 Dio - Holy Diver Live
hodnocení/rating Dio - Holy Diver Live
1/3
recenze/hodnocení
Dio 2010 Dio - Dio at Donington UK: Live 1983 & 1987
hodnocení/rating Dio - Dio at Donington UK: Live 1983 & 1987
0/1
recenze/hodnocení
Dio 2013 Dio - Finding the Sacred Heart - Live in Philly 1986
hodnocení/rating Dio - Finding the Sacred Heart - Live in Philly 1986
0/0
recenze/hodnocení
Dio 2014 Dio - Live in London : Hammersmith Apollo 1993
hodnocení/rating Dio - Live in London : Hammersmith Apollo 1993
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje GMMedia.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000