Dickinson, Bruce

Bruce Dickinson je jeden z najznámejších a najuznávanejších spevákov heavy metalu na svete. K hudbe mal blízko od mladosti. Po pôsobení v amatérskych školských skupinách nastúpil ako spevák do skupiny Samson. S tou natočil dva albumy, Head On/1980/ a Shock Tactics/1981/. Odtiaľ viedli jeho kroky do známej skupiny Iron Maiden, s ktorou slávil najväčšie úspechy. Pôsobil v nej ako spevák v rokoch 1981 až 1993. Napriek úspechom sa rozhodol pre sólovú tvorbu a preto skupinu v roku 1993 opustil. Aj ako sólista bol úspešný a natočil šesť štúdiových a tri živé albumy. V roku 1999 sa k radosti priaznivcov skupiny Iron Maiden vrátil do jej zostavy a pôsobí tam doteraz. Zatiaľ posledný sólový album Tyranny Of Souls vydal v roku 2005. Perličkou je,... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Dickinson, 1990 Dickinson, Bruce - Tattooed Millionaire
hodnocení/rating Dickinson, Bruce - Tattooed Millionaire
1/1
recenze/hodnocení
Dickinson, 1994 Dickinson, Bruce - Balls To Picasso
hodnocení/rating Dickinson, Bruce - Balls To Picasso
1/4
recenze/hodnocení
Dickinson, 1996 Dickinson, Bruce - Skunkworks
hodnocení/rating Dickinson, Bruce - Skunkworks
1/1
recenze/hodnocení
Dickinson, 1997 Dickinson, Bruce - Accident Of Birth
hodnocení/rating Dickinson, Bruce - Accident Of Birth
2/2
recenze/hodnocení
Dickinson, 1998 Dickinson, Bruce - The Chemical Wedding
hodnocení/rating Dickinson, Bruce - The Chemical Wedding
1/2
recenze/hodnocení
Dickinson, 1999 Dickinson, Bruce - Scream For Me Brazil
hodnocení/rating Dickinson, Bruce - Scream For Me Brazil
0/0
recenze/hodnocení
Dickinson, 2005 Dickinson, Bruce - Tyranny Of Souls
hodnocení/rating Dickinson, Bruce - Tyranny Of Souls
1/2
recenze/hodnocení
Dickinson, 2005 Dickinson, Bruce - Alive (Alive In Studio A / Scream For Me Brazil)
hodnocení/rating Dickinson, Bruce - Alive (Alive In Studio A / Scream For Me Brazil)
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000