Devo

Kultovní americká kapela, pohybující se na pomezí punku, nové vlny a syntezátorového popu. Klasickou sestavu Devo tvořily dvě bratrské dvojice - Mark (klávesy) a Bob (sólová kytara) Mothersbaughové a Gerald (baskytara) a Bob (doprovodná kytara) Casaleové, které doplňoval bubeník Alan Myers.

Úspěch skupině přineslo už její debutové album Q: Are We Not Men? A: We Are Devo! z roku 1978, produkované Brianem Enem. Devo zaujalo posluchače jednak sarkastickými texty a svébytnou filozofií, jednak i hudebním stylem, který pozitivně oceňoval například i David Bowie.

Další alba, vycházející v pravidelných - přibližně ročních - odstupech, už bohužel na úspěch debutu nedosáhla. Hudebně se Devo začalo... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Devo 1978 Devo - Q: Are We Not Men? A: We Are Devo!
hodnocení/rating Devo - Q: Are We Not Men? A: We Are Devo!
0/2
recenze/hodnocení
Devo 1979 Devo - Duty Now for the Future
hodnocení/rating Devo - Duty Now for the Future
0/0
recenze/hodnocení
Devo 1980 Devo - Freedom of Choice
hodnocení/rating Devo - Freedom of Choice
0/0
recenze/hodnocení
Devo 1981 Devo - New Traditionalists
hodnocení/rating Devo - New Traditionalists
0/0
recenze/hodnocení
Devo 1982 Devo - Oh, No! It's Devo
hodnocení/rating Devo - Oh, No! It's Devo
0/0
recenze/hodnocení
Devo 1984 Devo - Shout
hodnocení/rating Devo - Shout
0/0
recenze/hodnocení
Devo 1988 Devo - Total Devo
hodnocení/rating Devo - Total Devo
0/0
recenze/hodnocení
Devo 1990 Devo - Smoothe Noodle Maps
hodnocení/rating Devo - Smoothe Noodle Maps
0/0
recenze/hodnocení
Devo 2010 Devo - Something for Everybody
hodnocení/rating Devo - Something for Everybody
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000