Death

Death byla vlivná americká metalová skupina, která definovala novou odnož heavy metalu – death metal.

Kapela byla založena roku 1983 kytaristou a zpěvákem Chuckem Schuldinerem, který až do své smrti v roce 2001 byl jediným členem všech sestav smrtky. Nejprve se kapela jmenovala Mantas podle kytaristy anglických VENOM, ale od roku 1984 přešla k názvu DAETH. Právě Schuldiner byl hnacím motorem a dokázal kormidlovat sound kapely od trash black metalových začátků až k progresivnímu death metalu. Zvláště pak, poslední dvě CD – Symbolic 1995 a The Sound of Perseverance 1998 jsou jasným důkazem, že Chuckova smrtka patří na tyto stránky. Oba tyto počiny jsou prošity škálou technických fíglů, nádhernou melodikou (ano, melodikou)... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Death 1987 Death - Scream Bloody Gore
hodnocení/rating Death - Scream Bloody Gore
0/2
recenze/hodnocení
Death 1988 Death - Leprosy
hodnocení/rating Death - Leprosy
1/2
recenze/hodnocení
Death 1990 Death - Spiritual Healing
hodnocení/rating Death - Spiritual Healing
1/3
recenze/hodnocení
Death 1991 Death - Human
hodnocení/rating Death - Human
2/4
recenze/hodnocení
Death 1993 Death - Individual Though Patterns
hodnocení/rating Death - Individual Though Patterns
1/3
recenze/hodnocení
Death 1995 Death - Symbolic
hodnocení/rating Death - Symbolic
4/5
recenze/hodnocení
Death 1998 Death - The Sound Of Perseverance
hodnocení/rating Death - The Sound Of Perseverance
2/4
recenze/hodnocení
Death 2001 Death - Live in L.A.
hodnocení/rating Death - Live in L.A.
0/1
recenze/hodnocení
Death 2001 Death - Live in Eindhoven
hodnocení/rating Death - Live in Eindhoven
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000