Dead Kennedys

Hardcoreovou/punkovou legendu Dead Kennedys založili v roce 1978 v San Franciscu zpěvák Jello Biafra (Eric Boucher) a baskytarista Klaus Flouride. Díky inzerátu v hudebním magazínu získali kytaristu East Bay Raye, později se k nim přidali ještě bubeník Ted (Bruce Slesinger) a druhý kytarista, známý jako 6025.

Během necelého roku vydává kapela svůj první singl "California Über Alles," útočící na tehdejšího kalifornského guvernéra Jerryho Browna. Krátce nato jej pak následuje další SP pod názvem "Holiday in Cambodia". Jak je vidět, Dead Kennedys se ve své tvorbě rozhodně nevyhýbali politicky ožehavým tématům.

V roce 1979 kandiduje Biafra na starostu San Francisca a končí na čtvrtém místě. Kapela se stává... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Dead 1980 Dead Kennedys - Fresh Fruit for Rotting Vegetables
hodnocení/rating Dead Kennedys - Fresh Fruit for Rotting Vegetables
2/4
recenze/hodnocení
Dead 1981 Dead Kennedys - In God We Trust Inc.
hodnocení/rating Dead Kennedys - In God We Trust Inc.
0/0
recenze/hodnocení
Dead 1982 Dead Kennedys - Plastic Surgery Disasters w
hodnocení/rating Dead Kennedys - Plastic Surgery Disasters w
0/1
recenze/hodnocení
Dead 1985 Dead Kennedys - Frankenchrist
hodnocení/rating Dead Kennedys - Frankenchrist
0/1
recenze/hodnocení
Dead 1986 Dead Kennedys - Bedtime For Democracy
hodnocení/rating Dead Kennedys - Bedtime For Democracy
0/0
recenze/hodnocení
Dead 1987 Dead Kennedys - Give Me Convenience or Give Me Death
hodnocení/rating Dead Kennedys - Give Me Convenience or Give Me Death
0/1
recenze/hodnocení
Dead 2001 Dead Kennedys - Mutiny On the Bay
hodnocení/rating Dead Kennedys - Mutiny On the Bay
0/1
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000