Curved Air

Skupinu Curved Air, jejíž název je odvozen z jednoho z děl avantgardního skladatele Terryho Rileyho, založili počátkem roku 1970 houslista Darryl Way, absolvent Royal College of Music, a dva bývalí členové formace Sisyphus, hráč na klávesové nástroje Francis Monkman a bubeník Florian Pilkington-Miksa. Posléze se k nim připojili baskytarista Robert Martin a muzikálová zpěvačka Sonja Kristina.

Jejich první album Air Conditioning, které bylo vydáno v listopadu 1970, bylo částečně ovlivněno klasickou hudbou (především ve skladbě Vivaldi) a prosadilo se až do první desítky britské hitparády. Druhé album (Second Album) bylo bohužel méně úspěšné, i když obsahovalo snad největší hit Curved Air, píseň Back Street Luv. Posledním... (celý článek)

 

Videa



» přidat video

Discografie a recenze

Curved 1970 Curved Air - Airconditioning
hodnocení/rating Curved Air - Airconditioning
3/5
recenze/hodnocení
Curved 1971 Curved Air - Second Album
hodnocení/rating Curved Air - Second Album
2/3
recenze/hodnocení
Curved 1972 Curved Air - Phantasmagoria
hodnocení/rating Curved Air - Phantasmagoria
3/4
recenze/hodnocení
Curved 1973 Curved Air - Air Cut
hodnocení/rating Curved Air - Air Cut
1/2
recenze/hodnocení
Curved 1975 Curved Air - Curved Air Live
hodnocení/rating Curved Air - Curved Air Live
2/2
recenze/hodnocení
Curved 1975 Curved Air - Midnight Wire
hodnocení/rating Curved Air - Midnight Wire
1/1
recenze/hodnocení
Curved 1976 Curved Air - Airborne
hodnocení/rating Curved Air - Airborne
0/0
recenze/hodnocení
Curved 1990 Curved Air - Lovechild
hodnocení/rating Curved Air - Lovechild
0/0
recenze/hodnocení
Curved 1995 Curved Air - Live at the BBC
hodnocení/rating Curved Air - Live at the BBC
0/0
recenze/hodnocení
Curved 2000 Curved Air - Curved Air Alive, 1990
hodnocení/rating Curved Air - Curved Air Alive, 1990
0/0
recenze/hodnocení
Curved 2012 Curved Air - Live atmosphere
hodnocení/rating Curved Air - Live atmosphere
0/0
recenze/hodnocení
Curved 2014 Curved Air - North star
hodnocení/rating Curved Air - North star
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000