Curlew

Newyorské Curlew, patřící do okruhu kapel hnutí Rock in Opposition a v jejichž řadách se vystřídala řada muzikantů, založil v roce 1979 skladatel a saxofonista George Cartwright. V jejich hudbě se snoubí rock s jazzem, improvizací, r´n´b a blues. Na zvuku souboru je patrný vliv freejazzového saxofonisty Ornetta Colemana. Během 80. a 90. let skupina posloužila jako líheň řady avantgardních talentů, v jejích řadách se však objevili i známí muzikanti, např. kytarista Fred Frith.

(luk63, 7/2011)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Curlew 1981 Curlew - Curlew
hodnocení/rating Curlew - Curlew
0/0
recenze/hodnocení
Curlew 1986 Curlew - North America
hodnocení/rating Curlew - North America
0/0
recenze/hodnocení
Curlew 1988 Curlew - Live In Berlin
hodnocení/rating Curlew - Live In Berlin
0/0
recenze/hodnocení
Curlew 1991 Curlew - Bee
hodnocení/rating Curlew - Bee
0/0
recenze/hodnocení
Curlew 1993 Curlew - A Beautiful Western Saddle
hodnocení/rating Curlew - A Beautiful Western Saddle
0/1
recenze/hodnocení
Curlew 1996 Curlew - Paradise
hodnocení/rating Curlew - Paradise
0/0
recenze/hodnocení
Curlew 1998 Curlew - Fabulous Drop
hodnocení/rating Curlew - Fabulous Drop
0/0
recenze/hodnocení
Curlew 2002 Curlew - Meet The Curlews
hodnocení/rating Curlew - Meet The Curlews
0/0
recenze/hodnocení
Curlew 2003 Curlew - Mercury
hodnocení/rating Curlew - Mercury
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000