Cray, Robert

Robert Cray (nar. 1953) je americký bluesový spevák a gitarista. Je päťnásobným držiteľom Grammy Awards. Vydáva albumy pod menom Robert Cray Band a zároveň aj sólové.

Na začiatku 80-tých rokov začal Cray nahrávať albumy v duchu modernejšieho blues. Zaujal hneď druhým výborným albumom Bad Influence. Titulnú skladbu prevzal aj Eric Clapton a nahral ju na svoj album August (1986). Do prvej ligy sa predral s vynikajúcim počinom Strong Persuader, ktorý patrí medzi najúspešnejšie bluesové albumy vôbec. Obsadil 13. priečku predajnosti albumov Billboard 200 v Amerike. Aj nasledujúci Don’t Be Afraid Of The Dark sa niesol v podobnom duchu moderného blues s výraznými melódiami. V roku 1989 si ho Eric Clapton pozval na nahrávanie albumu... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Cray, 1980 Cray, Robert - Robert Cray Band - Who's Been Talkin'
hodnocení/rating Cray, Robert - Robert Cray Band - Who's Been Talkin'
0/0
recenze/hodnocení
Cray, 1983 Cray, Robert - Robert Cray Band - Bad Influence
hodnocení/rating Cray, Robert - Robert Cray Band - Bad Influence
0/0
recenze/hodnocení
Cray, 1985 Cray, Robert - Robert Cray Band - False Accusations
hodnocení/rating Cray, Robert - Robert Cray Band - False Accusations
0/0
recenze/hodnocení
Cray, 1986 Cray, Robert - Strong Persuader
hodnocení/rating Cray, Robert - Strong Persuader
1/1
recenze/hodnocení
Cray, 1988 Cray, Robert - Robert Cray Band - Don't Be Afraid Of The Dark
hodnocení/rating Cray, Robert - Robert Cray Band - Don't Be Afraid Of The Dark
0/0
recenze/hodnocení
Cray, 1990 Cray, Robert - Midnight Stroll
hodnocení/rating Cray, Robert - Midnight Stroll
0/0
recenze/hodnocení
Cray, 1992 Cray, Robert - I Was Warned
hodnocení/rating Cray, Robert - I Was Warned
0/0
recenze/hodnocení
Cray, 1993 Cray, Robert - Shame + a Sin
hodnocení/rating Cray, Robert - Shame + a Sin
2/2
recenze/hodnocení
Cray, 1995 Cray, Robert - Some Rainy Morning
hodnocení/rating Cray, Robert - Some Rainy Morning
0/0
recenze/hodnocení
Cray, 1997 Cray, Robert - Sweet Potato Pie
hodnocení/rating Cray, Robert - Sweet Potato Pie
0/0
recenze/hodnocení
Cray, 1999 Cray, Robert - Take Your Shoes Off
hodnocení/rating Cray, Robert - Take Your Shoes Off
0/0
recenze/hodnocení
Cray, 2001 Cray, Robert - Shoulda Been Home
hodnocení/rating Cray, Robert - Shoulda Been Home
0/0
recenze/hodnocení
Cray, 2003 Cray, Robert - Time Will Tell
hodnocení/rating Cray, Robert - Time Will Tell
0/0
recenze/hodnocení
Cray, 2005 Cray, Robert - Twenty
hodnocení/rating Cray, Robert - Twenty
0/0
recenze/hodnocení
Cray, 2009 Cray, Robert - Robert Cray Band - This Time
hodnocení/rating Cray, Robert - Robert Cray Band - This Time
0/0
recenze/hodnocení
Cray, 2012 Cray, Robert - Robert Cray Band - Nothin But Love
hodnocení/rating Cray, Robert - Robert Cray Band - Nothin But Love
0/0
recenze/hodnocení
Cray, 2014 Cray, Robert - Robert Cray Band - In My Soul
hodnocení/rating Cray, Robert - Robert Cray Band - In My Soul
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000