Corea, Chick

EDIT: Diskografie bude doplněna v co nejkratší době.

Americký klavírista, hráč na klávesové nástroje, skladatel a aranžér Chick Corea (vl. Armando Anthony Corea) se narodil v roce 1941. Jeho stylový záběr je velmi široký, zahrnuje různé jazzové směry (neo-bop, modální a avantgardní jazz, latin jazz), jazzové fúze (jazz rock, jazz fusion), jazzem ovlivněný progresivní rock a interpretaci klavírního repertoáru klasické hudby, včetně osobitých adaptací a úprav.

Je synem italských rodičů a jeho otec, jazzový hudebník (ve třicátých a čtyřicátých letech kapelník dixielandu v Bostonu), ho k hudbě vedl od dětství. Pod jeho vedením se už ve 4 letech učil hrát na klavír a seznamoval se s hudební teorií.... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Corea, 1968 Corea, Chick - Tones for Joan's Bones
hodnocení/rating Corea, Chick - Tones for Joan's Bones
0/0
recenze/hodnocení
Corea, 1968 Corea, Chick - Now He Sings, Now He Sobs
hodnocení/rating Corea, Chick - Now He Sings, Now He Sobs
1/1
recenze/hodnocení
Corea, 1969 Corea, Chick - Is
hodnocení/rating Corea, Chick -  Is
0/0
recenze/hodnocení
Corea, 1971 Corea, Chick - The Song of Singing
hodnocení/rating Corea, Chick - The Song of Singing
0/0
recenze/hodnocení
Corea, 1971 Corea, Chick - A.R.C.
hodnocení/rating Corea, Chick - A.R.C.
0/0
recenze/hodnocení
Corea, 1971 Corea, Chick - Piano Improvisations Vol. 1
hodnocení/rating Corea, Chick - Piano Improvisations Vol. 1
0/0
recenze/hodnocení
Corea, 1972 Corea, Chick - Sundance
hodnocení/rating Corea, Chick - Sundance
0/0
recenze/hodnocení
Corea, 1972 Corea, Chick - Piano Improvisations Vol. 2
hodnocení/rating Corea, Chick - Piano Improvisations Vol. 2
0/0
recenze/hodnocení
Corea, 1973 Corea, Chick - with Gary Burton - Crystal Silence
hodnocení/rating Corea, Chick - with Gary Burton - Crystal Silence
0/2
recenze/hodnocení
Corea, 1975 Corea, Chick - Circling In
hodnocení/rating Corea, Chick - Circling In
0/0
recenze/hodnocení
Corea, 1976 Corea, Chick - Leprechaun
hodnocení/rating Corea, Chick - Leprechaun
1/1
recenze/hodnocení
Corea, 1976 Corea, Chick - My Spanish Heart
hodnocení/rating Corea, Chick - My Spanish Heart
0/0
recenze/hodnocení
Corea, 1978 Corea, Chick - Circulus
hodnocení/rating Corea, Chick - Circulus
0/0
recenze/hodnocení
Corea, 1978 Corea, Chick - The Mad Hatter
hodnocení/rating Corea, Chick - The Mad Hatter
0/0
recenze/hodnocení
Corea, 1978 Corea, Chick - Secret Agent
hodnocení/rating Corea, Chick - Secret Agent
0/0
recenze/hodnocení
Corea, 1978 Corea, Chick - Friends
hodnocení/rating Corea, Chick - Friends
0/0
recenze/hodnocení
Corea, 1979 Corea, Chick - with Gary Burton - Duet
hodnocení/rating Corea, Chick - with Gary Burton - Duet
0/0
recenze/hodnocení
Corea, 1979 Corea, Chick - Delphi I
hodnocení/rating Corea, Chick - Delphi I
0/0
recenze/hodnocení
Corea, 1980 Corea, Chick - Delphi II & III
hodnocení/rating Corea, Chick - Delphi II & III
0/0
recenze/hodnocení
Corea, 1980 Corea, Chick - Tap Step
hodnocení/rating Corea, Chick - Tap Step
0/0
recenze/hodnocení
Corea, 1981 Corea, Chick - Three Quartets
hodnocení/rating Corea, Chick - Three Quartets
1/1
recenze/hodnocení
Corea, 1982 Corea, Chick - Trio Music
hodnocení/rating Corea, Chick - Trio Music
0/0
recenze/hodnocení
Corea, 1982 Corea, Chick - Touchstone
hodnocení/rating Corea, Chick - Touchstone
1/4
recenze/hodnocení
Corea, 1983 Corea, Chick - Again and Again
hodnocení/rating Corea, Chick - Again and Again
0/0
recenze/hodnocení
Corea, 1983 Corea, Chick - with Gary Burton - Lyric Suite for Sextet
hodnocení/rating Corea, Chick - with Gary Burton - Lyric Suite for Sextet
0/0
recenze/hodnocení
Corea, 1984 Corea, Chick - Voyage
hodnocení/rating Corea, Chick - Voyage
0/0
recenze/hodnocení
Corea, 1985 Corea, Chick - Septet
hodnocení/rating Corea, Chick - Septet
0/0
recenze/hodnocení
Corea, 1989 Corea, Chick - Akoustic Band
hodnocení/rating Corea, Chick - Akoustic Band
0/1
recenze/hodnocení
Corea, 1991 Corea, Chick - Akoustic Band - Alive
hodnocení/rating Corea, Chick - Akoustic Band - Alive
0/0
recenze/hodnocení
Corea, 1994 Corea, Chick - Expressions
hodnocení/rating Corea, Chick - Expressions
0/0
recenze/hodnocení
Corea, 1995 Corea, Chick - Time Warp
hodnocení/rating Corea, Chick - Time Warp
0/0
recenze/hodnocení
Corea, 1997 Corea, Chick - Remembering Bud Powell
hodnocení/rating Corea, Chick - Remembering Bud Powell
0/0
recenze/hodnocení
Corea, 1997 Corea, Chick - with Gary Burton - Native Sense
hodnocení/rating Corea, Chick - with Gary Burton - Native Sense
0/0
recenze/hodnocení
Corea, 1998 Corea, Chick - Like Minds
hodnocení/rating Corea, Chick - Like Minds
0/0
recenze/hodnocení
Corea, 1999 Corea, Chick - Change
hodnocení/rating Corea, Chick - Change
0/0
recenze/hodnocení
Corea, 2008 Corea, Chick - with Gary Burton - The New Crystal Silence
hodnocení/rating Corea, Chick - with Gary Burton - The New Crystal Silence
0/0
recenze/hodnocení
Corea, 2012 Corea, Chick - with Gary Burton - Hot House
hodnocení/rating Corea, Chick - with Gary Burton - Hot House
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje GMMedia.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000