Coltrane, Alice

Alice Coltrane (1937-2007) byla americká jazzová pianistka, harfenistka a zpěvačka. Pohybovala se v oblastech free jazzu, fúze jazzu s etnickou hudbou a indické meditační hudby. Jazzový svět ji zná také jako druhou manželku saxofonosty Johna Coltrana.

Narodila se jako Alice McLeod do detroitské hudební rodiny. Již v útlém věku začala s hrou na piano a během padesátých let si zahrála v mnoha detroitských klubech. Koncem dekády se odstěhovala do Paříže, kde studovala vážnou hudbu. V hraní po klubech pokračovala i zde a setkala se díky tomu s množstvím dalších jazzových hudebníků, kterým rozbujelá pařížská scéna poskytovala obživu. Roku 1960 se vdala za jazzového zpěváka Kennyho Hagooda, manželství však i kvůli... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Coltrane, 1968 Coltrane, Alice - A Monastic Trio
hodnocení/rating Coltrane, Alice - A Monastic Trio
0/0
recenze/hodnocení
Coltrane, 1969 Coltrane, Alice - Huntington Ashram Monastery
hodnocení/rating Coltrane, Alice - Huntington Ashram Monastery
0/0
recenze/hodnocení
Coltrane, 1970 Coltrane, Alice - Ptah, the El Daoud
hodnocení/rating Coltrane, Alice - Ptah, the El Daoud
1/1
recenze/hodnocení
Coltrane, 1971 Coltrane, Alice - Journey in Satchidananda
hodnocení/rating Coltrane, Alice - Journey in Satchidananda
0/0
recenze/hodnocení
Coltrane, 1971 Coltrane, Alice - Universal Consciousness
hodnocení/rating Coltrane, Alice - Universal Consciousness
0/0
recenze/hodnocení
Coltrane, 1972 Coltrane, Alice - World Galaxy
hodnocení/rating Coltrane, Alice - World Galaxy
0/0
recenze/hodnocení
Coltrane, 1972 Coltrane, Alice - Lord of Lords
hodnocení/rating Coltrane, Alice - Lord of Lords
1/1
recenze/hodnocení
Coltrane, 1976 Coltrane, Alice - Eternity
hodnocení/rating Coltrane, Alice - Eternity
0/0
recenze/hodnocení
Coltrane, 1977 Coltrane, Alice - Radha-Kŗşņa Nama Sankirtana
hodnocení/rating Coltrane, Alice - Radha-Kŗşņa Nama Sankirtana
0/0
recenze/hodnocení
Coltrane, 1977 Coltrane, Alice - Transcendence
hodnocení/rating Coltrane, Alice - Transcendence
0/0
recenze/hodnocení
Coltrane, 1978 Coltrane, Alice - Transfiguration
hodnocení/rating Coltrane, Alice - Transfiguration
0/0
recenze/hodnocení
Coltrane, 1982 Coltrane, Alice - Turiya Sings
hodnocení/rating Coltrane, Alice - Turiya Sings
0/0
recenze/hodnocení
Coltrane, 1987 Coltrane, Alice - Divine Songs
hodnocení/rating Coltrane, Alice - Divine Songs
0/0
recenze/hodnocení
Coltrane, 1990 Coltrane, Alice - Infinite Chants
hodnocení/rating Coltrane, Alice - Infinite Chants
0/0
recenze/hodnocení
Coltrane, 1995 Coltrane, Alice - Glorious Chants
hodnocení/rating Coltrane, Alice - Glorious Chants
0/0
recenze/hodnocení
Coltrane, 2004 Coltrane, Alice - Translinear Light
hodnocení/rating Coltrane, Alice - Translinear Light
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000