Colosseum

Colosseum je britská jazzrocková skupina, stojící v první řadě kapel, propojujících na sklonku šedesátých let progresivní rock, jazz a blues. Ve své době byla velmi uznávaná a ambiciózní.

Skupinu založil v roce 1968 bubeník John Hiseman, saxofonista Dick Heckstall-Smith a basák Tony Reeves. Jak vidno, na základech ex-sestavy Mayallových Bluesbreakers. Hiseman a Heckstall-Smith prošli také skupinou The Graham Bond Organization. Sestavu doplnil klávesák Dave Greenslade a kytarista Jim Roche. Roch byl ale v sestavě jen tři měsíce a na konci r. 1969 jej vystřídal James Lithrland, kterého později na třetím albu nahradil Dave Clempson.

První album "Those about to Die Salute You" spatřilo svět roku 1969, stejně jako jejich... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Colosseum 1969 Colosseum - Those Who Are About To Die Salute You
hodnocení/rating Colosseum - Those Who Are About To Die Salute You
5/11
recenze/hodnocení
Colosseum 1969 Colosseum - Valentyne Suite
hodnocení/rating Colosseum - Valentyne Suite
4/12
recenze/hodnocení
Colosseum 1970 Colosseum - Daughter Of Time
hodnocení/rating Colosseum - Daughter Of Time
3/6
recenze/hodnocení
Colosseum 1970 Colosseum - The Grass Is Greener (3. LP, vyšlo len v USA)
hodnocení/rating Colosseum - The Grass Is Greener (3. LP,  vyšlo len v USA)
0/1
recenze/hodnocení
Colosseum 1971 Colosseum - Colosseum Live
hodnocení/rating Colosseum - Colosseum Live
3/4
recenze/hodnocení
Colosseum 1971 Colosseum - The Collectors Colosseum
hodnocení/rating Colosseum - The Collectors Colosseum
1/1
recenze/hodnocení
Colosseum 1976 Colosseum - (II) - Strange New Flesh
hodnocení/rating Colosseum - (II) - Strange New Flesh
4/4
recenze/hodnocení
Colosseum 1977 Colosseum - (II) - Electric Savage
hodnocení/rating Colosseum - (II) - Electric Savage
0/0
recenze/hodnocení
Colosseum 1977 Colosseum - (II) - Wardance
hodnocení/rating Colosseum - (II) - Wardance
0/1
recenze/hodnocení
Colosseum 1994 Colosseum - LiveS - The Reunion Concerts
hodnocení/rating Colosseum - LiveS - The Reunion Concerts
0/0
recenze/hodnocení
Colosseum 1997 Colosseum - Bread And Circuses
hodnocení/rating Colosseum - Bread And Circuses
2/4
recenze/hodnocení
Colosseum 2003 Colosseum - Tomorrow's Blues
hodnocení/rating Colosseum - Tomorrow's Blues
1/2
recenze/hodnocení
Colosseum 2003 Colosseum - LiveS - The Complete Reunion Concert Cologne 1994 (DVD)
hodnocení/rating Colosseum - LiveS - The Complete Reunion Concert Cologne 1994 (DVD)
0/1
recenze/hodnocení
Colosseum 2007 Colosseum - Live05
hodnocení/rating Colosseum - Live05
1/1
recenze/hodnocení
Colosseum 2009 Colosseum - Morituri te salutant Colosseum: 1968-2003 On stage & In the studio
hodnocení/rating Colosseum - Morituri te salutant Colosseum: 1968-2003 On stage & In the studio
1/1
recenze/hodnocení
Colosseum 2014 Colosseum - Time On Our Side
hodnocení/rating Colosseum - Time On Our Side
2/3
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000