Collins, Phil

Philiph David Charles Collins sa narodil 30. januára 1951 v Londýne. Bol známy už ako detská televízna hviezda, dokonca účinkoval aj vo filme A Hard Day´s Night so skupinou Beatles. Už ako 6 ročný mal svoju prvú detskú biciu súpravu a postupom rokov sa vypracoval na uznávaného bubeníka. Účinkoval v skupine Flaming Youth. V roku 1971 nastúpil ako bubeník a doprovodný spevák do skupiny Genesis, kde sa stal o 4 roky neskôr vedúcou osobnosťou. Popri účinkovaní v skupine Genesis pôsobil tiež v jazz-rockovej formácii Brand-X a spolupracoval aj s mnohými slávnymi a uznávanými hudobníkmi. V roku 1981 vydal svoj prvý sólový album Face Value. Účinkoval aj na megakoncerte Live Aid v roku 1985 a to aj v Londýne, aj vo Filadelfii. Vrchol popularity dosiahol... (celý článek)

 

Související kapely/osobnosti: Genesis

Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Collins, 1981 Collins, Phil - Face Value
hodnocení/rating Collins, Phil - Face Value
1/1
recenze/hodnocení
Collins, 1982 Collins, Phil - Hello, I Must Be Going
hodnocení/rating Collins, Phil - Hello, I Must Be Going
1/1
recenze/hodnocení
Collins, 1985 Collins, Phil - No Jacket Required
hodnocení/rating Collins, Phil - No Jacket Required
2/2
recenze/hodnocení
Collins, 1987 Collins, Phil - 12" Ers
hodnocení/rating Collins, Phil - 12
3/4
recenze/hodnocení
Collins, 1989 Collins, Phil - But Seriously
hodnocení/rating Collins, Phil - But Seriously
1/1
recenze/hodnocení
Collins, 1990 Collins, Phil - Serious Hits Live
hodnocení/rating Collins, Phil - Serious Hits Live
1/1
recenze/hodnocení
Collins, 1993 Collins, Phil - Both Sides
hodnocení/rating Collins, Phil - Both Sides
1/1
recenze/hodnocení
Collins, 1996 Collins, Phil - Dance Into The Light
hodnocení/rating Collins, Phil - Dance Into The Light
1/1
recenze/hodnocení
Collins, 1998 Collins, Phil - Hits
hodnocení/rating Collins, Phil - Hits
1/1
recenze/hodnocení
Collins, 2003 Collins, Phil - Testify
hodnocení/rating Collins, Phil - Testify
1/1
recenze/hodnocení
Collins, 2004 Collins, Phil - Love Songs / 2CD
hodnocení/rating Collins, Phil - Love Songs / 2CD
1/1
recenze/hodnocení
Collins, 2010 Collins, Phil - Going Back
hodnocení/rating Collins, Phil - Going Back
1/1
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000