Collegium Musicum

COLLEGIUM MUSICUM

OPOZÍCIA VOČI BRUTALITE

Marian Jaslovský, www.jaslovsky.sk, 1.10.1998, inZine

Cédečká nevoňajú. Ale k novej LP vinylovej platne patril aj čuchový vnem. Inak bolo cítiť zapečatené "originálky", inak indické kópie Dum-dum, inak výlisky z "kapitalistickej" Juhoslávie. Jedna vôňa sa mi dostala do mozgu tak intenzívne, že si ju takmer viem "prehrať": intenzívna aróma opusáckych platní. A k nej neoddeliteľne patrila tá kapela, ten magický sound: Collegium musicum. Čím to je, že táto muzika nami hýbe dodnes? Asi tým nedefinovateľným, čo robí moderného skladateľa z Bacha, Mozarta. Totálna nadčasovosť, vyjadrenie podstaty bez dobového balastu. Neprekonateľné Konvergencie, vzácny... (celý článek)

 

Související kapely/osobnosti: Varga, Marián

Videa



» přidat video

Discografie a recenze

Collegium 1970 Collegium Musicum - Collegium Musicum
hodnocení/rating Collegium Musicum - Collegium Musicum
5/8
recenze/hodnocení
Collegium 1970 Collegium Musicum - Hommage à J. S. Bach / Ulica plná plášťov do dažďa
hodnocení/rating Collegium Musicum - Hommage à J. S. Bach / Ulica plná plášťov do dažďa
4/6
recenze/hodnocení
Collegium 1971 Collegium Musicum - Konvergencie
hodnocení/rating Collegium Musicum - Konvergencie
20/20
recenze/hodnocení
Collegium 1972 Collegium Musicum - Zelená pošta
hodnocení/rating Collegium Musicum - Zelená pošta
12/17
recenze/hodnocení
Collegium 1973 Collegium Musicum - Live
hodnocení/rating Collegium Musicum - Live
9/13
recenze/hodnocení
Collegium 1975 Collegium Musicum - Marián Varga & Collegium Musicum
hodnocení/rating Collegium Musicum - Marián Varga & Collegium Musicum
10/11
recenze/hodnocení
Collegium 1976 Collegium Musicum - Na II. programe sna
hodnocení/rating Collegium Musicum - Na II. programe sna
3/7
recenze/hodnocení
Collegium 1977 Collegium Musicum - Continuo
hodnocení/rating Collegium Musicum - Continuo
3/4
recenze/hodnocení
Collegium 1979 Collegium Musicum - On a ona
hodnocení/rating Collegium Musicum - On a ona
2/2
recenze/hodnocení
Collegium 1981 Collegium Musicum - Divergencie
hodnocení/rating Collegium Musicum - Divergencie
4/4
recenze/hodnocení
Collegium 1989 Collegium Musicum - Všetko je inak
hodnocení/rating Collegium Musicum - Všetko je inak
3/3
recenze/hodnocení
Collegium 1993 Collegium Musicum - Labutie piesne
hodnocení/rating Collegium Musicum - Labutie piesne
2/2
recenze/hodnocení
Collegium 1994 Collegium Musicum - Don Quijote
hodnocení/rating Collegium Musicum - Don Quijote
0/0
recenze/hodnocení
Collegium 1997 Collegium Musicum - Collegium Musicum 97
hodnocení/rating Collegium Musicum - Collegium Musicum 97
2/2
recenze/hodnocení
Collegium 2010 Collegium Musicum - Speak, Memory
hodnocení/rating Collegium Musicum - Speak, Memory
1/2
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000