Coldplay

Svými melancholickými melodiemi a introspektivními texty se pro mnohé stala balzámem na duši tato britská alt rocková (chcete-li – britpopová) kapela.

Prvopočátky Coldplay sahají až do roku 1996, kdy se vysokoškoláci Chris Martin a Jon Buckland rozhodli založit kapelu. Postupně přibrali další dva členy – Guye Berrymana a Willa Championa. Na začátku roku 1998 začali v této čtyřčlenné sestavě poprvé koncertovat a již v květnu téhož roku se jim podařilo vydat své první EP s názvem Safety, o rok později pak singly Brothers & Sisters a Blue Room.

Na jejich rané tvorbě je znát vliv tehdy již úspěšných kapel se zajetým jménem jako Radiohead či Oasis, ale také rockových legend, jakými jsou Pink Floyd nebo John... (celý článek)

 

Audio ukázky

Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Coldplay 2000 Coldplay - Parachutes
hodnocení/rating Coldplay - Parachutes
0/1
recenze/hodnocení
Coldplay 2002 Coldplay - A Rush of Blood to the Head
hodnocení/rating Coldplay - A Rush of Blood to the Head
1/2
recenze/hodnocení
Coldplay 2003 Coldplay - Live 2003
hodnocení/rating Coldplay - Live 2003
0/0
recenze/hodnocení
Coldplay 2005 Coldplay - X&Y
hodnocení/rating Coldplay - X&Y
0/2
recenze/hodnocení
Coldplay 2008 Coldplay - Viva La Vida Or Death And All His Friends
hodnocení/rating Coldplay - Viva La Vida Or Death And All His Friends
2/3
recenze/hodnocení
Coldplay 2011 Coldplay - Mylo Xyloto
hodnocení/rating Coldplay - Mylo Xyloto
0/1
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000