Coil

Coil bola britská experimental/electronic/industrial formácia založená v roku 1982. Tvorili ju – multiinštrumentalista/spevák/skladateľ John Balance a Peter Christopherson (klávesy/elektronika/produkcia, inak aj pôvodný člen industriálnej legendy Throbbing Gristle), ktorí sa už predtým stretli v skupine Psychic TV. Sú významní tým, že prepájali v hudbe aj žánre ako napr. ambient, avantgardu, noise, synthpop, techno alebo acid house, a do aranžmánov vedeli umne zakomponovať rôznorodé nástroje. Coil spoločne s Throbbing Gristle patria medzi najdôležitejšie a najznámejšie industriálne/elektronické kapely vôbec.

Prvé dva albumy Scatology (1984) a Horse Rotorvator (1986) vyšli pôvodne v nezávislom vydavateľstve Some Bizzare Records.... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Coil 1984 Coil - Scatology
hodnocení/rating Coil - Scatology
0/0
recenze/hodnocení
Coil 1986 Coil - Horse Rotorvator
hodnocení/rating Coil - Horse Rotorvator
0/0
recenze/hodnocení
Coil 1987 Coil - Gold Is The Metal (With The Broadest Shoulders)
hodnocení/rating Coil - Gold Is The Metal (With The Broadest Shoulders)
0/0
recenze/hodnocení
Coil 1991 Coil - Love's Secret Domain
hodnocení/rating Coil - Love's Secret Domain
0/0
recenze/hodnocení
Coil 1992 Coil - Stolen And Contaminated Songs
hodnocení/rating Coil - Stolen And Contaminated Songs
0/0
recenze/hodnocení
Coil 1992 Coil - How To Destroy Angels
hodnocení/rating Coil - How To Destroy Angels
0/0
recenze/hodnocení
Coil 1994 Coil - The Angelic Conversation
hodnocení/rating Coil - The Angelic Conversation
0/0
recenze/hodnocení
Coil 1995 Coil - Worship The Glitch
hodnocení/rating Coil - Worship The Glitch
0/0
recenze/hodnocení
Coil 1996 Coil - A Thousand Lights In A Darkened Room
hodnocení/rating Coil - A Thousand Lights In A Darkened Room
0/0
recenze/hodnocení
Coil 1998 Coil - Time Machines
hodnocení/rating Coil - Time Machines
0/0
recenze/hodnocení
Coil 1999 Coil - Astral Disaster
hodnocení/rating Coil - Astral Disaster
0/0
recenze/hodnocení
Coil 1999 Coil - Musick To Play In The Dark
hodnocení/rating Coil - Musick To Play In The Dark
0/0
recenze/hodnocení
Coil 2000 Coil - Constant Shallowness Leads To Evil
hodnocení/rating Coil - Constant Shallowness Leads To Evil
0/0
recenze/hodnocení
Coil 2000 Coil - Musick To Play In The Dark²
hodnocení/rating Coil - Musick To Play In The Dark²
0/0
recenze/hodnocení
Coil 2000 Coil - Queens Of The Circulating Library
hodnocení/rating Coil - Queens Of The Circulating Library
0/0
recenze/hodnocení
Coil 2002 Coil - The Remote Viewer
hodnocení/rating Coil - The Remote Viewer
0/0
recenze/hodnocení
Coil 2003 Coil - ANS
hodnocení/rating Coil - ANS
0/0
recenze/hodnocení
Coil 2004 Coil - Black Antlers
hodnocení/rating Coil - Black Antlers
0/0
recenze/hodnocení
Coil 2005 Coil - The Ape Of Naples
hodnocení/rating Coil - The Ape Of Naples
0/0
recenze/hodnocení
Coil 2008 Coil - The New Backwards
hodnocení/rating Coil - The New Backwards
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000