Cohen, Leonard

Začínal jako folkař kde jinde než v New Yorku, později do jeho hudby vstoupily vlivy z jiných populárních žánrů. Výrazným znakem jsou ženské doprovodné vokály. Později začal zpívat hlubším hlasem. Jeho texty jsou oproti jiným umělcům složité.



Leonard Norman Cohen se narodil dne 21. září roku 1934 v Montréalu. Otec se narodil v roce 1887 a matka o dvacet let později. Otec – přestože má evropské kořeny – pochází z Kanady, matka se narodila na území dnešní Litvy, odkud prchla před Stalinovým režimem. O hudbu se Leonard začal více zajímat koncem čtyřicátých let, kdy se mu do rukou dostala kytara (krátce docházel na lekce flamencové kytary). Větší zájem než hudba u něj však vyvolávala literatura... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Cohen, 1967 Cohen, Leonard - Songs of Leonard Cohen
hodnocení/rating Cohen, Leonard - Songs of Leonard Cohen
0/1
recenze/hodnocení
Cohen, 1969 Cohen, Leonard - Songs from a Room
hodnocení/rating Cohen, Leonard - Songs from a Room
0/0
recenze/hodnocení
Cohen, 1971 Cohen, Leonard - Songs of Love and Hate
hodnocení/rating Cohen, Leonard - Songs of Love and Hate
0/1
recenze/hodnocení
Cohen, 1973 Cohen, Leonard - Live Songs
hodnocení/rating Cohen, Leonard - Live Songs
0/1
recenze/hodnocení
Cohen, 1974 Cohen, Leonard - New Skin for the Old Ceremony
hodnocení/rating Cohen, Leonard - New Skin for the Old Ceremony
0/0
recenze/hodnocení
Cohen, 1977 Cohen, Leonard - Death of a Ladies' Man
hodnocení/rating Cohen, Leonard - Death of a Ladies' Man
0/1
recenze/hodnocení
Cohen, 1979 Cohen, Leonard - Recent Songs
hodnocení/rating Cohen, Leonard - Recent Songs
0/0
recenze/hodnocení
Cohen, 1984 Cohen, Leonard - Various Positions
hodnocení/rating Cohen, Leonard - Various Positions
0/0
recenze/hodnocení
Cohen, 1988 Cohen, Leonard - I'm Your Man
hodnocení/rating Cohen, Leonard - I'm Your Man
0/1
recenze/hodnocení
Cohen, 1992 Cohen, Leonard - The Future
hodnocení/rating Cohen, Leonard - The Future
0/0
recenze/hodnocení
Cohen, 1994 Cohen, Leonard - Cohen Live
hodnocení/rating Cohen, Leonard - Cohen Live
0/0
recenze/hodnocení
Cohen, 2000 Cohen, Leonard - Songs From The Road
hodnocení/rating Cohen, Leonard - Songs From The Road
0/0
recenze/hodnocení
Cohen, 2001 Cohen, Leonard - Ten New Songs
hodnocení/rating Cohen, Leonard - Ten New Songs
0/1
recenze/hodnocení
Cohen, 2004 Cohen, Leonard - Dear Heather
hodnocení/rating Cohen, Leonard - Dear Heather
0/0
recenze/hodnocení
Cohen, 2012 Cohen, Leonard - Old Ideas
hodnocení/rating Cohen, Leonard - Old Ideas
0/0
recenze/hodnocení
Cohen, 2014 Cohen, Leonard - Popular Problems
hodnocení/rating Cohen, Leonard - Popular Problems
0/1
recenze/hodnocení
Cohen, 2016 Cohen, Leonard - You Want It Darker
hodnocení/rating Cohen, Leonard - You Want It Darker
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000