Cocteau Twins

Cocteau Twins je významná skupina vydavateľstva 4AD. Vznikla v r. 1979 v Škótsku, názov si dali podľa skladby od skupiny Simple Minds. Pôvodnú zostavu tvorili Robin Guthrie (gitara) a Will Heggie (basgitara), neskôr sa pripojila Guthrieho priateľka a speváčka Elizabeth Fraser. Práve ona priniesla do kapely charakteristický sound výnimočným hlasovým prejavom. Jej vysoké vokály tvoria spolu s inštrumentálnou zložkou nádherné zvukové plochy, plné emócií.

V roku 1982 skupina podpísala zmluvu s vydavateľstvom 4AD. Debutový album sa volá "Garlands". Guthrie na ňom pomocou skresleného zvuku gitary s ozvenou, elektronických bicích, samplovaných slučiek a s Heggieho rytmickou basgitarou ponúka zvláštny, dosiaľ neopočúvaný... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Cocteau 1982 Cocteau Twins - Garlands
hodnocení/rating Cocteau Twins - Garlands
1/2
recenze/hodnocení
Cocteau 1983 Cocteau Twins - Head over Heels
hodnocení/rating Cocteau Twins - Head over Heels
0/1
recenze/hodnocení
Cocteau 1984 Cocteau Twins - Treasure
hodnocení/rating Cocteau Twins - Treasure
0/1
recenze/hodnocení
Cocteau 1986 Cocteau Twins - Victorialand
hodnocení/rating Cocteau Twins - Victorialand
0/1
recenze/hodnocení
Cocteau 1986 Cocteau Twins - The Moon and the Melodies
hodnocení/rating Cocteau Twins - The Moon and the Melodies
0/0
recenze/hodnocení
Cocteau 1988 Cocteau Twins - Blue Bell Knoll
hodnocení/rating Cocteau Twins - Blue Bell Knoll
0/1
recenze/hodnocení
Cocteau 1990 Cocteau Twins - Heaven or Las Vegas
hodnocení/rating Cocteau Twins - Heaven or Las Vegas
0/1
recenze/hodnocení
Cocteau 1993 Cocteau Twins - Four-Calendar Café
hodnocení/rating Cocteau Twins - Four-Calendar Café
0/1
recenze/hodnocení
Cocteau 1996 Cocteau Twins - Milk and Kisses
hodnocení/rating Cocteau Twins - Milk and Kisses
0/1
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000