Clash

Základními pilíři kapely The Clash byli bezesporu pánové Joe Strummer (vl. Jménem John Graham Mellor) a Mick Jones a oba se už v před-Clash období pohybovali v hudebních uskupeních. V případě Strummera to byla pub-rocková kapela the 101'ers a Jones válel v bandě London SS.

K jejich spojení došlo v roce 1976 a odehrálo se následovně: Manažer kapely London SS Bernie Rhodes jednou takhle seděl na koncertě 101'ers a povídá jejich frontmanovi Strummerovi: „Seš dobrej, ale tvoje skupina je sračka..." a dal Joeovi pár dní na rozmyšlenou, jestli by se nechtěl připojit ke kapele London SS. Joe nakonec souhlasil, 101'ers opustil a s jeho příchodem si kapela London SS změnila název na The Clash.

První sestava The Clash... (celý článek)

 

Videa



» přidat video

Discografie a recenze

Clash 1977 Clash - The Clash
hodnocení/rating Clash - The Clash
2/3
recenze/hodnocení
Clash 1978 Clash - Give Em Enough Rope
hodnocení/rating Clash - Give Em Enough Rope
1/2
recenze/hodnocení
Clash 1979 Clash - London Calling
hodnocení/rating Clash - London Calling
2/3
recenze/hodnocení
Clash 1980 Clash - Sandinista!
hodnocení/rating Clash - Sandinista!
0/1
recenze/hodnocení
Clash 1982 Clash - Combat Rock
hodnocení/rating Clash - Combat Rock
0/1
recenze/hodnocení
Clash 1985 Clash - Cut the Crap
hodnocení/rating Clash - Cut the Crap
0/0
recenze/hodnocení
Clash 1999 Clash - From Here to Eternity: Live
hodnocení/rating Clash - From Here to Eternity: Live
0/0
recenze/hodnocení
Clash 2002 Clash - Westway To The World DVD
hodnocení/rating Clash - Westway To The World   DVD
1/1
recenze/hodnocení
Clash 2003 Clash - The Essential Clash
hodnocení/rating Clash - The Essential Clash
1/1
recenze/hodnocení
Clash 2003 Clash - The Essential Clash DVD
hodnocení/rating Clash - The Essential Clash DVD
1/1
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000