Clarke, Stanley

Baskytarista Stanley Clarke je od počátku 70. let jednou ze zásadních postav jazzové hudby a fusion. Spolu s Chickem Coreou je jediným členem, který působí ve skupině Return To Forever od jejího založení, kromě toho nahrává také úspěšná sólová alba a působí na deskách jiných jazzových umělců.

Stanley Clarke se narodil 30.6.1951 v americké Philadelphii. Než přešel k baskytaře, hrál jako dítě také na akordeon, housle a violoncello. Vystudoval tamější hudební akademii a jako dvacetiletý odešel roku 1971 do New Yorku, kde začal hrát s umělci jako Horace Silver, Art Blakey nebo Stan Getz. Právě ze skupiny posledně jmenovaného hudebníka si jej ještě téhož roku vytáhl klávesista Chick Corea pro nahrávání svého... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Clarke, 1973 Clarke, Stanley - Children Of Forever
hodnocení/rating Clarke, Stanley - Children Of Forever
1/2
recenze/hodnocení
Clarke, 1974 Clarke, Stanley - Stanley Clarke
hodnocení/rating Clarke, Stanley - Stanley Clarke
2/5
recenze/hodnocení
Clarke, 1975 Clarke, Stanley - Journey To Love
hodnocení/rating Clarke, Stanley - Journey To Love
1/2
recenze/hodnocení
Clarke, 1976 Clarke, Stanley - School Days
hodnocení/rating Clarke, Stanley - School Days
1/1
recenze/hodnocení
Clarke, 1978 Clarke, Stanley - Modern Man
hodnocení/rating Clarke, Stanley - Modern Man
0/1
recenze/hodnocení
Clarke, 1979 Clarke, Stanley - I Wanna Play For You
hodnocení/rating Clarke, Stanley - I Wanna Play For You
0/0
recenze/hodnocení
Clarke, 1980 Clarke, Stanley - Griffith Park Collection
hodnocení/rating Clarke, Stanley - Griffith Park Collection
0/0
recenze/hodnocení
Clarke, 1980 Clarke, Stanley - Rock, Pebbles and Sand
hodnocení/rating Clarke, Stanley - Rock, Pebbles and Sand
0/0
recenze/hodnocení
Clarke, 1981 Clarke, Stanley - Clarke/Duke Project - The Clarke/Duke Project
hodnocení/rating Clarke, Stanley - Clarke/Duke Project - The Clarke/Duke Project
0/0
recenze/hodnocení
Clarke, 1982 Clarke, Stanley - Let Me Know You
hodnocení/rating Clarke, Stanley - Let Me Know You
0/0
recenze/hodnocení
Clarke, 1983 Clarke, Stanley - Clarke/Duke Project - The Clarke/Duke Project II
hodnocení/rating Clarke, Stanley - Clarke/Duke Project - The Clarke/Duke Project II
0/0
recenze/hodnocení
Clarke, 1984 Clarke, Stanley - Time Exposure
hodnocení/rating Clarke, Stanley - Time Exposure
0/0
recenze/hodnocení
Clarke, 1985 Clarke, Stanley - Find Out!
hodnocení/rating Clarke, Stanley - Find Out!
0/0
recenze/hodnocení
Clarke, 1986 Clarke, Stanley - Hideaway
hodnocení/rating Clarke, Stanley - Hideaway
0/0
recenze/hodnocení
Clarke, 1988 Clarke, Stanley - If This Bass Could Only Talk
hodnocení/rating Clarke, Stanley - If This Bass Could Only Talk
0/0
recenze/hodnocení
Clarke, 1990 Clarke, Stanley - Clarke/Duke Project - The Clarke/Duke Project 3
hodnocení/rating Clarke, Stanley -  Clarke/Duke Project - The Clarke/Duke Project 3
0/0
recenze/hodnocení
Clarke, 1993 Clarke, Stanley - East River Drive
hodnocení/rating Clarke, Stanley - East River Drive
0/0
recenze/hodnocení
Clarke, 1994 Clarke, Stanley - Stanley Clarke & Friends - Live At The Greek
hodnocení/rating Clarke, Stanley - Stanley Clarke & Friends - Live At The Greek
0/1
recenze/hodnocení
Clarke, 1995 Clarke, Stanley - Stanley Clarke-Al Di Meola-Jean-Luc Ponty - The Rite Of Strings
hodnocení/rating Clarke, Stanley - Stanley Clarke-Al Di Meola-Jean-Luc Ponty - The Rite Of Strings
0/0
recenze/hodnocení
Clarke, 2003 Clarke, Stanley - Jazz Straight Up
hodnocení/rating Clarke, Stanley - Jazz Straight Up
0/0
recenze/hodnocení
Clarke, 2003 Clarke, Stanley - 1, 2, To The Bass
hodnocení/rating Clarke, Stanley - 1, 2, To The Bass
0/0
recenze/hodnocení
Clarke, 2007 Clarke, Stanley - The Toys Of Men
hodnocení/rating Clarke, Stanley - The Toys Of Men
0/1
recenze/hodnocení
Clarke, 2008 Clarke, Stanley - S.M.V. - Thunder
hodnocení/rating Clarke, Stanley - S.M.V. - Thunder
1/1
recenze/hodnocení
Clarke, 2009 Clarke, Stanley - Jazz In The Garden
hodnocení/rating Clarke, Stanley - Jazz In The Garden
0/0
recenze/hodnocení
Clarke, 2010 Clarke, Stanley - The Stanley Clarke Band
hodnocení/rating Clarke, Stanley - The Stanley Clarke Band
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000