City Boy

Počátkem sedmdesátých let se čtveřice Lol Mason (zpěv), Steve Broughton (kytara), Max Thomas (klávesy) a Chris Dunn (baskytara) věnovala především folku pod názvem Back In the Band. Poté, co podepsala profesionální smlouvu se společností Phonogram, změnila kapela styl i své jméno a posílila se o další dva hudebníky - bubeníka Rogera Kenta a kytaristu Mikea Slamera. Jejich první dvě alba - debutové City Boy a Dinner at the Ritz z roku 1976 - mají ještě velmi blízko k progresivnímu rocku (na druhém albu hostují David Jackson a Peter Hammill), další tvorba skupiny je už ale zaměřena více popověji.

Komerčně se City Boy začíná prosazovat v roce 1978, kdy sklízí solidní úspěchy se svým singlem 5-7-0-5 a... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

City 1976 City Boy - City Boy
hodnocení/rating City Boy - City Boy
1/1
recenze/hodnocení
City 1976 City Boy - Dinner at the Ritz
hodnocení/rating City Boy - Dinner at the Ritz
1/1
recenze/hodnocení
City 1977 City Boy - Young Men Gone West
hodnocení/rating City Boy - Young Men Gone West
0/0
recenze/hodnocení
City 1978 City Boy - Book Early
hodnocení/rating City Boy - Book Early
1/1
recenze/hodnocení
City 1979 City Boy - The Day The Earth Caught Fire
hodnocení/rating City Boy - The Day The Earth Caught Fire
1/1
recenze/hodnocení
City 1980 City Boy - Heads Are Rolling
hodnocení/rating City Boy - Heads Are Rolling
1/1
recenze/hodnocení
City 1981 City Boy - It's Personal
hodnocení/rating City Boy - It's Personal
0/1
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000