Cathedral

Cathedral je doom/stoner-metalová kapela z Veľkej Británie založená v roku 1989. Hlavným aktérom tohto zoskupenia bol excentrický spevák Lee Dorrian, ktorý predtým pôsobil v grindcore/death-metalovej legende Napalm Death. Ďalším dôležitým členom bol aj gitarista Garry Jennings, ktorý v nej pôsobil už od jej začiatkov. Dlhé roky v nej hrali napr. aj basák Leo Smee a bubeník Brian Dixon. Tvorba bola ovplyvnená skupinami typu Black Sabbath, Candlemass, Pentagram, Trouble a Witchfinder General. V ich skladbách sa dajú vystopovať aj rôzne štýlové prvky hard-rocku 70-tých rokov, psychedelického rocku a progresívneho rocku. Na svoje undergroundové pomery boli celkom úspešní hlavne v Japonsku a menšie úspechy zaznamenali aj v USA. Cathedral má dnes už... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Cathedral 1991 Cathedral - Forest Of Equilibrium
hodnocení/rating Cathedral - Forest Of Equilibrium
0/0
recenze/hodnocení
Cathedral 1993 Cathedral - The Ethereal Mirror
hodnocení/rating Cathedral - The Ethereal Mirror
0/0
recenze/hodnocení
Cathedral 1995 Cathedral - The Carnival Bizarre
hodnocení/rating Cathedral - The Carnival Bizarre
0/0
recenze/hodnocení
Cathedral 1996 Cathedral - Supernatural Birth Machine
hodnocení/rating Cathedral - Supernatural Birth Machine
0/0
recenze/hodnocení
Cathedral 1998 Cathedral - Caravan Beyond Redemption
hodnocení/rating Cathedral - Caravan Beyond Redemption
0/0
recenze/hodnocení
Cathedral 2001 Cathedral - Endtyme
hodnocení/rating Cathedral - Endtyme
0/0
recenze/hodnocení
Cathedral 2002 Cathedral - The VIIth Coming
hodnocení/rating Cathedral - The VIIth Coming
0/0
recenze/hodnocení
Cathedral 2005 Cathedral - The Garden Of Unearthly Delights
hodnocení/rating Cathedral - The Garden Of Unearthly Delights
0/0
recenze/hodnocení
Cathedral 2010 Cathedral - The Guessing Game
hodnocení/rating Cathedral - The Guessing Game
0/0
recenze/hodnocení
Cathedral 2013 Cathedral - The Last Spire
hodnocení/rating Cathedral - The Last Spire
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000