Caron, Alain

Alain Caron (nar. 1955) je basový gitarista a skladateľ z Kanady. Jeho tvorba sa pohybuje hlavne v jazz-rocku a fusion. Je cenený kvôli svojim virtuóznym schopnostiam a patrí medzi medzi absolútnu hráčsku elitu v slapovej technike. Na base začal hrávať ako 11-ročný a dopracoval sa až k štúdiu na Berklee Collage Of Music v Bostone. Jeho hudobná kariéra začal vo fusion kapele Uzeb, ktorá patrí v Kanade medzi najuznávanejšie. V období 1976 až 1992 spolu nahrali päť štúdiových albumov a niekoľko živých nahrávok. Predali celosvetovo cez 400 000 nosičov, čo je na takýto typ hudby naozaj slušný úspech.

Alain Caron pokračoval ako sólový umelec a hneď v roku 1992 vydal spoločne s Michelem Donatom basovo orientovaný album Basse Contre... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Caron, 1992 Caron, Alain - Basse Contre Basse (with Michel Donato)
hodnocení/rating Caron, Alain - Basse Contre Basse (with Michel Donato)
0/0
recenze/hodnocení
Caron, 1993 Caron, Alain - Le Band
hodnocení/rating Caron, Alain - Le Band
0/0
recenze/hodnocení
Caron, 1995 Caron, Alain - Rhythm 'n Jazz
hodnocení/rating Caron, Alain - Rhythm 'n Jazz
0/0
recenze/hodnocení
Caron, 1996 Caron, Alain - Caron-Ecay-Lockwood
hodnocení/rating Caron, Alain - Caron-Ecay-Lockwood
0/0
recenze/hodnocení
Caron, 1997 Caron, Alain - Play
hodnocení/rating Caron, Alain - Play
0/0
recenze/hodnocení
Caron, 2000 Caron, Alain - Call Me Al!
hodnocení/rating Caron, Alain - Call Me Al!
0/0
recenze/hodnocení
Caron, 2003 Caron, Alain - 5
hodnocení/rating Caron, Alain - 5
0/0
recenze/hodnocení
Caron, 2006 Caron, Alain - Live Cabaret de Montreal
hodnocení/rating Caron, Alain - Live Cabaret de Montreal
0/0
recenze/hodnocení
Caron, 2007 Caron, Alain - Conversations
hodnocení/rating Caron, Alain - Conversations
0/0
recenze/hodnocení
Caron, 2008 Caron, Alain - The Jazz Rock Cuts (compilation)
hodnocení/rating Caron, Alain - The Jazz Rock Cuts (compilation)
0/0
recenze/hodnocení
Caron, 2010 Caron, Alain - Sep7entrion
hodnocení/rating Caron, Alain - Sep7entrion
0/0
recenze/hodnocení
Caron, 2013 Caron, Alain - Multiple Faces
hodnocení/rating Caron, Alain - Multiple Faces
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000