Candlemass

Candlemass je švédska doom-metalová kapela založená v roku 1984 basákom, hlavným skladateľom Leif Edlingom (v tej dobe ešte ako člen Nemesis) a bubeníkom Matz Ekströmom (ten ale v roku 1987 odchádza). Dlhoročnou oporou sa však stáva aj hlavný gitarista Lars Johansson a taktiež aj bubeník Jan Lindh. Vďaka svojej prvotine s názvom Epicus Doomicus Metallicus pomohli zadefinovať štýl doom-metal ako pojem často využívaný pre kapely inšpirované hudbou Black Sabbath. Candlemass sú siedmou najlepšie sa predávajúcou kapelou zo Švédska s 15 miliónmi predaných nosičov.

V kapele sa vystriedalo viacero spevákov. Prvým bol Johan Längqvist, ktorý naspieval dnes už legendárny počin Epicus Doomicus Metallicus (1986). Pomalé zádumčivé riffy,... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Candlemass 1986 Candlemass - Epicus Doomicus Metallicus
hodnocení/rating Candlemass - Epicus Doomicus Metallicus
0/0
recenze/hodnocení
Candlemass 1987 Candlemass - Nightfall
hodnocení/rating Candlemass - Nightfall
0/0
recenze/hodnocení
Candlemass 1988 Candlemass - Ancient Dreams
hodnocení/rating Candlemass - Ancient Dreams
0/0
recenze/hodnocení
Candlemass 1989 Candlemass - Tales Of Creation
hodnocení/rating Candlemass - Tales Of Creation
0/0
recenze/hodnocení
Candlemass 1992 Candlemass - Chapter VI
hodnocení/rating Candlemass - Chapter VI
0/0
recenze/hodnocení
Candlemass 1998 Candlemass - Dactylis Glomerata
hodnocení/rating Candlemass - Dactylis Glomerata
0/0
recenze/hodnocení
Candlemass 1999 Candlemass - From The 13th Sun
hodnocení/rating Candlemass - From The 13th Sun
0/0
recenze/hodnocení
Candlemass 2005 Candlemass - Candlemass
hodnocení/rating Candlemass - Candlemass
0/0
recenze/hodnocení
Candlemass 2007 Candlemass - King Of The Grey Islands
hodnocení/rating Candlemass - King Of The Grey Islands
0/0
recenze/hodnocení
Candlemass 2009 Candlemass - Death Magic Doom
hodnocení/rating Candlemass - Death Magic Doom
0/0
recenze/hodnocení
Candlemass 2012 Candlemass - Psalms For The Dead
hodnocení/rating Candlemass - Psalms For The Dead
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000