Cale, JJ

John Weldon Cale, známý jako JJ Cale, se narodil v Oklahomě 5. prosince 1938. Po dokončení střední školy nastoupil do armády – do letectva. Počátkem šedesátých let se odstěhoval do Los Angeles, kde pracoval jako zvukový inženýr. Jedním z jeho prvních singlů byla píseň After Midnight vydaná v roce 1966. Ta se později, stejně jako několik dalších Caleových písní, dostala do repertoáru Erica Claptona. V té době Cale rovněž nahrál album s kapelou Leathercoated Minds.

V té době Cale, do té doby známý jako Johnny Cale, začal vystupovat pod jménem JJ Cale – a to z jednoho prostého důvodu: Jeden John Cale již na hudební scéně působil coby člen newyorské kapely The Velvet Underground (zajímavostí je, že onen druhý John... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Cale, 1971 Cale, JJ - Naturally
hodnocení/rating Cale, JJ - Naturally
0/1
recenze/hodnocení
Cale, 1973 Cale, JJ - Really
hodnocení/rating Cale, JJ - Really
0/1
recenze/hodnocení
Cale, 1974 Cale, JJ - Okie
hodnocení/rating Cale, JJ - Okie
0/1
recenze/hodnocení
Cale, 1976 Cale, JJ - Troubadour
hodnocení/rating Cale, JJ - Troubadour
0/1
recenze/hodnocení
Cale, 1979 Cale, JJ - 5
hodnocení/rating Cale, JJ - 5
0/1
recenze/hodnocení
Cale, 1981 Cale, JJ - Shades
hodnocení/rating Cale, JJ - Shades
0/1
recenze/hodnocení
Cale, 1982 Cale, JJ - Grasshopper
hodnocení/rating Cale, JJ - Grasshopper
0/2
recenze/hodnocení
Cale, 1983 Cale, JJ - 8
hodnocení/rating Cale, JJ - 8
0/1
recenze/hodnocení
Cale, 1990 Cale, JJ - Travel-Log
hodnocení/rating Cale, JJ - Travel-Log
0/1
recenze/hodnocení
Cale, 1992 Cale, JJ - Number 10
hodnocení/rating Cale, JJ - Number 10
0/1
recenze/hodnocení
Cale, 1994 Cale, JJ - Closer to You
hodnocení/rating Cale, JJ - Closer to You
0/1
recenze/hodnocení
Cale, 1996 Cale, JJ - Guitar Man
hodnocení/rating Cale, JJ - Guitar Man
0/1
recenze/hodnocení
Cale, 2004 Cale, JJ - To Tulsa and Back
hodnocení/rating Cale, JJ - To Tulsa and Back
0/2
recenze/hodnocení
Cale, 2009 Cale, JJ - Roll On
hodnocení/rating Cale, JJ - Roll On
0/1
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000